CHP’li Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

BAKAN ENVANTERDE UÇAK YOK DEDİ

Orman yangınları 28 Temmuz’da Manavgat’ta başladı ve kısa sürede ülkemizin dört bir yanına yayılarak yüzlerce yerleşim yerini etkisi altına aldı. Yangın felaketi yaşanırken iktidarın bakanı çıktı “envanterinde bir tek yangın uçağı olmadığını” itiraf etti. İktidarın Türk Hava Kurumu’na ait 19 yangın söndürme uçağının 3 yıldan bu yana hangarda çürütülmesi gerekçesi ise bu uçakların bakım ve onarımı için 4 milyon dolar (34 milyon TL) kaynak gerektiği, bu nedenle dışarıdan ihale ile uçak kullanılması yoluna gidildiği idi.

THK’NIN 19 UÇAĞI ÇÜRÜTÜLMÜŞ

Bu yıl 5 yangın söndürme uçağı için açılan ihalede ancak 3 uçak için anlaşma yapılabildiği ve 1 Haziran- 31 Ekim dönemi 153 gün için bu 3 uçağın kiralama bedelinin 203 milyon TL (23 milyon dolar) olduğu açıklandı. Somali’ye 30 milyon dolar (258 milyon TL) hibe veren, 3 Rus yangın söndürme uçağı için 153 günde 23 milyon dolar ödemeyi kabul eden iktidarın, THK’nın 19 uçağını çürütme pahasına 4 milyon dolar bulamamasının hiçbir siyasi, ahlaki, ekonomik, vicdani gerekçesi olamaz. Bu tamamıyla bir yıkımdır. Yurttaşlarımıza, ülkemizin geleceğinin yok edilmesi pahasına yaşatılan ağır bir acıdır. Halkımıza bu acıları yaşatanlar, er ya da geç yaptıklarının hesabını vereceklerdir.  

VEYSEL EROĞLU’NA ZOR SORU

İktidarın Orman Bakanı, envanterinde 1 tek yangın uçağı dahi olmadığını açıklarken, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 20 Haziran 2013 yılında yaptığı bir açıklama da; “orman yangınlarıyla mücadele için binden fazla su alma havuzu yaptıklarını, yangın söndürme uçağı sayısını 50’ye çıkardıklarını” belirtmişti.Ülkemiz cayır cayır yanarken, eski bakan Eroğlu’ndan, 50 yangın uçağının nerede olduğuyla ilgili bir açıklama gelmedi.  Açıklamanızı bekliyoruz sayın Eroğlu, 50 yangın uçağı nerede?

AÇIKLAMA ÖRTÜŞMÜYOR

İktidar temsilcilerinin, çıkan yangınlarla ilgili yaptıkları açıklamaların hiç biri, bir diğeriyle örtüşmüyor. Her hangi bir konuda iktidarın başı bir şey söylerken, bakanları başka şeyler söylüyor, bürokratları başka, havuz medyası bambaşka şeyler söylüyor. Hal böyle olunca çok kötü, trajikomik bir oyun sergilenmiş oluyor. Vatandaşta bu çirkin oyunu üzülerek izliyor.

3 RUS UÇAĞINA KİRALAMA BEDELİ OLARAK 23 MİLYON DOLAR ÖDEDİLER

Yangın, sel, deprem gibi afetlerde zarar gören halkına, esnafına, çiftçisine hibe desteği sağlamayan iktidar, Somali’ye 30 milyon dolar hibe desteği sağlayabiliyor. Kendi yangın uçaklarını temin edip, yangınlara karşı önlem almak yerine, kiraladığı 3 Rus uçağına 23 milyon dolar ödeyebiliyor. Kıymetli vatandaşlarımız hiç merak etmeyin, ülkeyi yönetemeyen bu iktidar gidicidir. İlk seçimde kurtulacağız.