CHP’li Görgöz’ün açıklamaları şöyle:

12 YILLIK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ…

İlimiz Afyonkarahisar, Türkiye’nin eğitimdeki başarı sıralamasında 59. sırada. Bu başarısızlığı defalarca gündeme getirmemize rağmen, 12 yıllık Milli Eğitim Müdürü hala görevinin başında! AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, bugün yaptığı bir açıklama da, Afyon’un eğitimdeki başarısızlığı ve sıralamadaki yeri hakkında “Eğitime gelince kırsalda bizim çok çocuk var, bunlar okumak için değil de laf olsun diye sınava giriyorlar, onlar puanı düşürüyorlar bu bir gerçek. Ama bu bahane değil” demiş.

KIRSALDA UYGULUNAN UCUBE EĞİTİM SİSTEMİNİ İTİRAF ETMİŞ

Vekil Eroğlu AKP’nin kırsalda uyguladığı ucube eğitim sisteminin başarısızlıktaki rolünü açıkça itiraf etmiştir. Köy okullarını kapatıp, taşımalı eğitimi yaygınlaştıran, kırsalda özellikle kız çocuklarının eğitimine engel olan ve çocuk gelinlerin artmasına sebep olan bu sistem, gelinen noktada ancak bu şekilde tarif edilebilirdi. Çok yazık.

EŞİT EĞİTİM SİSTEMİNİN YERLE BİR EDİLMESİNİN İTİRAFIDIR

Burada bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum; bu açıklamayla kırsaldaki çocuklarımızı başarısız olduğunu itham etmekle birlikte, kırsalda olup çok büyük başarılara imza atan çocuklarımızı, gençlerimizi de yok saymaktadır. Cumhuriyet, küçük bir köyden çıkan çocuğun, devletin en üst makamlara gelebileceği bir eğitim sistemi kurmuştu. Eroğlu’nun yaptığı açıklama, laik Cumhuriyetimizin kazandırdığı en önemli değerlerimizden olan çağdaş ve eşit eğitim sisteminin yerle bir edildiğinin itirafıdır.