Görgöz’ün açıklaması şöyle: 

ATATÜRK SLÜETİNİN ÇIKARILMASI KONUSU

Afyonkarahisar Kent Konseyi başkanı Şemsettin Yasan, 3 ay önce Kent Konseyinin logosundan Atatürk silüetini kaldırmış, başka bir görsel koymuştu. Bu değişikliğin fark edilmesi üzerine, İlimizde ve ülkemiz genelinde, özellikle sosyal medyada büyük tepki oluştu. CHP İl Başkanlığı olarak basın açıklaması yaptık ve bu değişikliğin doğru olmadığını söyledik. Daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi önüne “kınıyoruz” yazılı siyah çelenk bıraktık ve belediye başkanını, kent konsey başkanını görevden alması için göreve davet ettik. Belediye başkanı, gelen tepkileri dikkate almak yerine, kendisine “Kent Konsey Başkanını görevden almayacak mısınız” diye soru soran gazeteciye, “İTLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ yakıştırması yaparak, Kent Konsey başkanını savunma gereği duymuş, kendince Atatürkçüleri İT yerine koymuştur. 

İFADEYE ÇAĞRILDIM

Bugün Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldım. Daha önce bir açıklama esnasında okunan bir şiirin sözlerinden dolayı Kent Konsey Başkanı hakkımızda şikayetçi olmuş. Biz bugün il emniyet müdürlüğüne gittik ve ifademizi verdik. Yıllardan beri farklı (takma) bir isim kullanarak köşe yazarlığı yapan, takma isimle sosyal medya hesapları kurup,   başta Türkiye Cumhuriyetini kuran ve kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’e, CHP’ne ve muhalefet partileri ve liderlerine karşı hakaret içeren açıklamalar yapan kişinin suçlamalarına karşı, savunmamızı yaptık, kendisinden şikayetçi olduğumuzu bildirdik. 

İRADEMİZ MUSTAFA KEMAL’DEN

Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir.Çünkü Bizler; Mücadelesini kuvayı milliyeden, Sözünü Uğur Mumculardan, Azmini Nazım Hikmet’lerden, İsyanını Pir Sultanlardan, Gücünü Deniz Gezmiş’lerden, Vicdanını Erdal Eren’lerden, Özgürlüğünü Bülent Ecevit’in güvercinlerinden ve iradesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almış bir neslin evlatlarıyız.