Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşarak, il genelinde sağlık alanında ciddi sorunlar yaşandığını ifade ederek, “Afyon’daki başarılı doktorlar bir bir gidiyor” dedi. 

Görgöz, AK Partili Veysel Eroğlu'nun, "Eskiden benzin kuyrukları uzaydan görünüyordu" açıklamasına da yanıt vererek, "AKP’nin Afyon’daki İl Başkanları sürekli gelen zamlardan sonra ne diyeceklerini şaşırdılar. AK Partili eski Bakan Veysel Eroğlu, benzin kuyrukları uzaydan görülüyor demiş. 1974 yılında bir kilo buğdaya bir litre benzin alınıyordu. Şimdi 8 kilo buğdaya bir litre benzin alınıyordu. O yıllarda Kıbrıs çıkartmasından dolayı ambargo vardı benzin yoktu. Şimdi benzin var alacak para yok. Buna gören iktidarın temsilcileri zamları savunmaya geçtiler. Akaryakıt zamlarını savunmak iğneden ipliğe gelen zamlarıda savunmak demektir." dedi.

CHP'li Görgöz'ün açıklamaları şöyle:

BELEDİYE İŞÇİLERİ 'BİZİMLE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANMADI' DİYOR

Geçen ay Afyon belediye başkanlığı, düzenledikleri bir imza töreninde, belediye işçilerinin toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını, en düşük işçi maaşının 5250 TL olduğunu duyurmuştu. Şimdi bizi belediye çalışanları, işçilerimiz arıyorlar, özellikle Yüntaş ve bazı bölümlerde çalışanlar için toplu iş sözleşmenin imzalanmadığını, haliyle bu paraları (5250 TL) almadıklarını, üstelik bir de kendilerine sendika ile ilgili baskı yapıldığını söylüyorlar.

Şöyle ki;İddiaya göre, Afyon belediyesinin bir kuruluşu olan Yüntaş şirketi çalışanlarının sözleşmeleri imzalanmamış. Çalışan işçilere, “siz Türk-İş’e bağlı sendikadan ayrılın, Hak-iş’e bağlı sendikaya geçin imzalayalım” şeklinde baskı oluşturulduğunu iddia ediyorlar.
Türk-İş de Hak-İş de emekçi karşıtı, işveren yanlısı “sarı” sendikalardır, bu ayrı mesele..! Ancak eğer iddialar doğruysa, belediye de çalışan işçilerin bir bölümünün sözleşmelerini imzalayıp, diğerlerini imzalamamak ve böylesi ekonomik krizin olduğu bir dönemde düşük maaşa mahkum etmek, süründürmek de hakkaniyetle bağdaşmaz.
Umarım bir an evvel sözleşme imzalanır, çalışan emekçiler en azından bir nebze olsun rahat ederler. Takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

AFSÜ'DEKİ HEMATOLOJİ BÖLÜMÜ SORUNU...

İlimizin AFSÜ Hastanesi Hematoloji bölümünün, doktor bulunmaması nedeniyle kapatılacağı iddiaları gündemde. Ayrılan doktorun yaklaşık 2 yıldır doktor eksikliğini dile getirdiği, bu eksikliğin bilinmesine rağmen zamanında giderilmediği iddia ediliyor. Bir an evvel doktor eksikliği giderilmelidir. Hematoloji bölümü Afyonumuz ve çevresi için çok önem arzetmektedir. Kapatılması söz konusu olamaz, olmamalıdır. Ayrıca AFSÜ’de diğer bölümlerde de doktor eksikliği söz konusu. Özellikle başarılı doktorların bir bir ayrıldıkları biliniyor.
İlimizin sağlıkla ilgili çok önemli sorunları var. Bunları dile getiriyoruz, daha ayrıntılı olarak getirmeye de devam edeceğiz.

NE DİYECEKLERİNİ ŞAŞIRDILAR

Akp’liler son günlerde üst üste gelen aşırı zamlardan ne diyeceklerini şaşırmış durumdalar. Afyon Vekili eski bakan, “Türkiye’de geçmişte yaşanan kuyrukları unutmayın, özellikle benzin kuyrukları uzaydan görülüyordu” demiş.
1974 yılında 1 kilo buğdaya 1 litre benzin alınıyordu, 2022’de 8 kilo buğdaya 1 litre benzin alınabiliyor. Türkiye’de artık,
Sabahları ekmek kuyruğu,
Öğlen ucuz yağ kuyruğu,
Akşam ucuz sebze kuyruğu,
Gece ise akaryakıt kuyrukları var.

ODA ZİYARETLERİ...

İlimizde oda seçimleri yapıldı. Meslek odalarını ziyaret ediyoruz. Afyon Şoförler Odası ziyaretimizde, nakliye işi yapan bir şoför esnafımız “Afyon’dan İstanbul’a gidip gelmem için cebime 12 bin lira koymam lazım. Köprü geçiş ücreti 1050 TL. Mazot ve amortisman giderleri binince 12 bin lira sadece masrafımız tutuyor. O da bugünkü mazot fiyatlarıyla! Yarın ne olur bilmiyoruz, akaryakıta her gün zam geliyor. 1 lastik 25 bin lira, yedek parça çok pahalı” diyerek dert yandı.Şoförler Odası Başkanımız; şoför esnafının girdilerinin çok aşırı derecede arttığını, acilen desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Şehiriçi yolcu taşıyan minibüsçüler zor durumda. Zamanında çok büyük paralar ödeyerek “hat” sahibi olan Minibüsçü esnafı, hattın sözleşme süresi bitince yenilenmesi gerekir, yoksa bizim aracımız kendi başına 5 para etmez. Hukuken haklarımızın korunmasını istiyoruz, verilen haklar geri alınmamalı” diyorlar.

BERBERLERİN KİRA SORUNU

Berberler, kuaförler, kahvehaneler, çay ocakları çalıştıranlar, aşırı artan elektrik faturalarından ve kira fiyatlarından şikayetçiler. Ayrıca mevzuatta sıkıntıların olduğunu, bir an evvel giderilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bakkallar ve küçük esnaf, market zincirlerinin artması nedeniyle oldukça zor durumda. Bir çoğu dükkanını kapatmış ya da zorla ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu arada gözden kaçırdığımız bir konuyu da önemle belirtmek istiyorum; vatandaşın alışverişteki tercihi “internet” olmaya başlamıştır. Arabadan tutun, iğneden-ipliğe her şeyde İnternet üzerinden yapılan alışverişler çok fazla yaygınlaşmıştır. Bu durum küçük-büyük tüm işletmelere ve esnafımıza ciddi zarar veriyor. Dikkat edilmesi, önlem alınması lazımdır.

HAVALİMANI AÇILMALI

Afyonumuzun en önemli sorunlarından birisi de, 1. ve 2. Küçük sanayi siteleri, işyerlerinin yetersizliğinden dolayı talepleri karşılayamıyor ve genişlemesine izin verilmiyor. 2. Küçük sanayi sitesinde 2 yıl önce 60 m2 bir dükkan 100 bin liraya müşteri bulamazken, bugün 1 milyon TL olmuş. Almaya kalksanız dükkan yok. Kiralarda o oranda artıyor.Sanayimizin en önemli sorunlarının başında ara eleman sıkıntısı geliyor. Usta, çırak, kalfa yetişmiyor. Meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezleri cazip hale getirilmelidir. Gençlerimiz meslek okullarına özendirilmelidir. CHP iktidarında, organize sanayi bölgelerinde meslek okulları açacağız. Okullardan mezun olan öğrenciler direk meslek ve iş sahibi olacak.  İlimizde merkez ilçe ve köylerinde, diğer ilçelerimizde ve köylerde sürekli elektrik kesintisi yaşıyoruz. Dinar ilçemizin Çapalı köyünde 4 gün elektrik kesildi. Henüz dün gece elektrik verildi. Dazkırı ilçemizin Kızılören köyünde uzun süre elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisinden dolayı sular da kesiliyor. İnsanlar içecek suyu dahi bulamazken, hayvanlarda susuzluktan kırılıyor. Elektrik dağıtım şirketleri vatandaştan parasını almayı biliyor ama görevini yapmıyor. Acilen elektrik hatlarının yenilenmesi gerekiyor. Ancak yapılacak masrafları vatandaşın sırtına sarmasınlar. 
Ve son olarak Afyonkarahisar’ımızın geleceği için çok önemli olan çağrımızı yeniden yapıyorum.
Afyon Askeri HAVAALANI sivil uçuşlara açılmalıdır…