Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

FİLİSTİN SALDIRILARINI KINIYORUZ

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail'in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. 

AFYON BELEDİYESİ NE İŞLE MEŞGUL 

Bugünkü basın açıklamamızın önemli bir bölümünü Afyonkarahisar Belediyesine ayırdık. Seçim öncesi vizyon projeler olarak açıklanan projeler ne alemde? Buna dair bir takım sorularımız olacak ve tabii ki cevaplanmasını istiyoruz.  

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU

KENTSEL DÖNÜŞÜM ne oldu? Mayıs sonu ihale yapılacaktı, ayın sonu geliyor ses yok. Daha önce de belirttiğimiz gibi kentsel dönüşümün takipçi olmaya devam edeceğiz. 

AFRAY PROJESİ

AFRAY PROJESİ vardı. Yani raylı toplu taşıma projesi vardı. Ne oldu? Suya düştü. Gerekçe; Efendim Afyonun cadde, sokakları ve altyapısı buna müsait değilmiş. İyi de Başkan sen vaatte bulunurken, rüyanda gördüklerini mi açıklıyorsun? Hiç araştırıp, inceleme yaptırmadın mı? Gerçi bilime inanmayanların, bilimle ilgisi, alakası olmayanların, mimarla, mühendisle de işi olmaz haklısınız! 

TRAFİK VE PARK SORUNU

TRAFİK ve PARK SORUNU ne oldu? Hiç bir adım atılmadı. Trafik ve park sorunu 2 yıl öncekine göre daha da arttı. Geçen hafta Fatih mahallesinde,  karşıdan karşıya geçen 9 yaşındaki bir çocuğa süratli giden aracın çarpması sonucu çocuk hayatını kaybetti. Dün yine Fatih mahallesinde 6 yaşındaki bir çocuğa aracın çarpması sonucunda bir kaza meydana geldi. Çocuk hastanede tedavi görüyor. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur. 

PERSONEL SIKINTILI

Afyonkarahisar Belediyesi çalışanlarına yaptırılan, “Çalışan Memnuniyet Anketinde” çalışanların memnuniyeti %40 çıkıyor. 100 belediye çalışanının 60’ı belediye Başkan ve yönetimden memnun değil. Bu önemli bir durum! Çalışanları memnun değilse, halkın memnun olması da düşünülemez. 

ÇÖP SORUNU

ÇÖP KONTEYNERLERİNİ yeniden getireceğim demiştiniz getirmediniz. Yine çöpler ortalıkta uçuyor. 

GARNİZON MİLLET BAHÇESİ

MİLLET BAHÇELERİ Afyonumuzun en gözde yerleri, İzmir İstasyonu ve Garnizon Komutanlığı’nın olduğu yerden söz ediyorsunuz. Sözünü ettiğiniz arazilerin kaçta kaçına millet bahçesi, ne kadarını da ranta, inşaata ayırıp beton yığınına çevireceksiniz? Açıklamanızı bekliyoruz. Zira sizin betona olan hayranlığınızı yıkıpta beton yığınına çevirdiğiniz Atatürk Stadyumundan biliyoruz. 

PARA VARSA NEDEN KREDİ ÇEKİYORSUN

62 MİLYONU VARMIŞ. Belediye Başkanı Zeybek, 3 Nisan 2021’deki Meclis toplantısında yaptığı açıklamada, belediyenin 62 Milyon Lirası olduğunu söyledi. Ayrıca 25 milyon kredi çekmek için de meclisten yetki almak istediğini dile getirdi. Para varsa neden halkın yararına yatırıma dönüştürmüyorsun? Madem para varsa neden ek bir kredi daha çekip borçlanmak için meclisten yetki istiyorsun? Bunların mutlaka bir açıklaması olmalı! Bekliyoruz.. 

SALGIN SÜRECİ YÖNETİLEMEDİ

AVM’ler açık, restoran, kafe ve kıraathanelet kapalı. Esnaf taş mı yesin? AVM’de kapalı mekana girmek serbest, açık havada oturup bir şeyler yiyip içmek yasak. Hafta içi işe gidip kapalı alanda çalışmak serbest, hafta sonu parkta açık havada yürümek yasak. 

AŞI YOK

AŞI yapan ülkeler açılıyor, bizim ne yaptığımız belli değil. Açılıyor muyuz, kapanıyor muyuz? Sıfır destekle uzattılar esnafın kapanmasını. 40 yıl vergi ödeyen esnafımıza 30 gün bakamadı devlet! 3 milyon esnafa 5 milyar lira, 1 müteahhite 10 milyar lira destek verdiler. 

ŞİMDİ DE HELALLİK İSTENİYOR 

Ülkeyi talan eden iktidar, bunun hesabını elbet sandıkta verecekler. Ve elbette 128 milyar doların nerede olduğunun cevabını veremeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Tekrar tekrar soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz.