CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız gündeme dair şunları söyledi: 

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Esnaflardan helallik istiyorsunuz. Ne yaptınızki helallik istiyorsunuz. Her geçen Türkiye’de intihar eden esnaflarla karşılaşıyoruz. İki tane kahveci esnafı intihar etmiştir. Afyon’da da ekmek arabasını bir esnafınımız belediye önünde yakmak zorunda kaldı. Yıllardır size vergi veren bu esnafın elinden tutmuyorsunuz birde kalkıp helallik istiyorsunuz. Bende kahvehane çalıştırıyorum. Bende Sayın Tayyip Erdoğan’a hakkımı helal etmiyorum. 

ESNAFIN İÇİNE ÇIKACAK YÜZLERİ YOK

Kıraathaneler 15 aydır tamamen kapalı. Açılma süreçlerindeki kıraathaneler çarkını döndürecek parayı kazanmadı. CHP olarak sorunları sorunların muhattaplarıyla görüşerek çözeceğiz. İktidar geldiğimizde bunu yapacağız. Afyon’da hiç bir esnafın belediye ile yan yana gelip sorunların nasıl çözüleceği üzerine görüştüğünü görmedik. Niye? Esnafın çine çıkacak yüzleri yok. 

DEMOKRASİDEN UZAKLAŞIYORUZ

Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Olayların fotoğraflanması hale yasak hale geldi. Polislerin halka zulmünü bu şekilde engeleyemezsiniz. Ben bir vatandaş olarak gördüğüm olayları kaydedip yayınlayacağım. Anayasadan gelen hakkımı kimse kısıtlayamaz. Bunun bedeli neyse vermeye hazırız.

AFYON’DE CHP İKTİDAR OLACAK

Bizler CHP olarak Afyonkarahisar’daki dostlarımızla, demokrasi güçleriyle birlikte umudun hikayesini yazacağız. Yerelde de CHP’yi iktidara taşıyacağız. Belediyeyi yönetemeyen AKP’den belediye başkanlığınıda Afyon’da da alacağız. Bunu faresi söylemiyoruz. Biz sokakta halkla birlikteyiz. Halkın AKP iktidarından uzaklaştığını görüyoruz. 

Afyon Postası’ndan Nail Azbay, Akyıldız’a “Kıraathanenizde kumar oynatıldığı ve bu yüzden ceza yediğiniz söyleniyor. Bu doğru mu değil mi?” Diye sordu. İşte Akyıldız’ın yanıtı…

BEN ASLA KUMAR OYNATMADIM

Biz kumar oynatmıyoruz. Benim olmadığım bir esnada arkadaşlarımız masada sigara içerken ve şeyden dolayı arkadaşlarımız yakalanmış.Ben asla oyun oynatmadım. Afyon’da da benim kıraathanemdeki gibi bir temiz kıraathane göstersinler ben bu mesleği bırakırım. Ben örnek bir işletme açmak için bu mesleğe girdim. Benim kahvemde onlarca yüzlerce kitap vardır. 8-10 tane gazete gelir. Okuma salonu vardır. Gerçekten örnek bir işletmedir.  Ben asla kumar oynatmadım. Tutanak tutulmuş. Şu anda sonuç gelmedi. Sonuç geldiğinde göreceğiz. Benim çalışan personelim vardı. O süreçte incelemeye gelmişler. Yukarı katta tutanak tutmuşlar. Ben hayatım boyunca kumar yada paralı oyun oynatmadım. 

-Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın Haberi.