CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak İl Başkanı Yalçın Görgöz konuşarak şunları söyledi: 

AFYON GÖÇ VERİYOR, KÖYLERİMİZ 

“AKP iktidara geldiğinde Türkiye’de 65 Milyon nüfus vardı. Bugün 84 milyona dayandı. Bugün Afyon’da  715 bin nüfusumuz var. Bizim köylerimiz boşalıyor. Tarım ve hayvancılığın olduğu Afyonkarahisar sürekli göç veriyor. Toprakları zengin suyu olan çiftçi neden toprağını terk eder? CHP olarak çiftçinin köylünün esnafın yanında olamam devam edecek.

Daha sonra CHP Afyon Miletvekili Burcu Köksal konuşarak şunları söyledi: 

YEŞİLYOL VE KURTULUŞ CADDESİ ÜZERİNDEKİ ESNAF MAĞDUR

CHP olarak sürekli sahadayız. Toplumun her kesiminin sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Dün Yeşilyol’da esnafımızı ziyaret ettik. Onlar kiracı olduklarını pandemi döneminde iktidardan bir destek görmediklerini söylüyorlar. Kurtuluş Caddesi üzerindeki esnaflarımız var. Orada kazı çalışması yüzünden ayrı bir mağduriyet oluşmuş durumdalar. Esnaf ayın sonunu zor getiriyor. Bugün Sultandağı’ndayız. Bölgedeki kiraz üreticileri ağaçlarını kesme noktasına geldi. Tarım noktasında iktidara ne yapması gerektiğini hatırlatacağız.  

Son olarak CHP’ Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu konuşarak şunları söyledi: 

POLİTİKALARI ÇÖKTÜ

Afyon bir tarım kenti. Tarıma dayalı bir sanayi kenti. Afyon göç veriyor. Aynı Edirne’de olduğu gibi. Bunun nedeni AKP’nin politikalarıdır. 3 saatte Suriye’ye gireceğiz demiştik, 3 saatte bütün Suriyeliler ülkemize geldiler bir daha gitmediler. İş dünyasındalar. Bizim gençlerimizde işsiz. AKP’nin bütün politikalarının hepsi çökmüştür. 

KÖYLERDE KİMSE KALMAYACAK

Böyle giderse köylerde kimse kalmayacak. Gençleri kırsalda tutmamız gerekiyor. Sultandağı dünyanın en kaliteli kirazını ihraç etmesi gerekirken ürününü pazarlayamıyor. Daha önceki yıllarda ağaçları kesmişler. Aslında bu can damarlarını kesiyor. Afyon yeniden bir üretim üssü haline gelecek. Afyon bir çok ürünün yetiştirildiği yer. 

KAÇABİLECEKLERİ EN SON TARİH 23 HAZİRAN 2023’DÜR

Kaçabilecekleri en son tarih 23 Haziran 2023’dür. Ama ben ondan önce erken seçim olacağını düşünüyorum.