Köksal, Zafer Müzesi hakkında konuşarak şunları söyledi: 

BUNUN ADI YÜZSÜZLÜKTÜR

Zafer Müzesi’nin 2017 yılında Kasım ayında dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel tarafından restore edileceği bu restorasyon çalışmasının 700 gün süreceği duyuruldu. O günden bu güne restorasyon gerçekleşmedi. Burada verilen söz tutulmadı. Zafer Müzesi’nin akıbetini mecliste sordum. Hatta CİMER’e tahsis edileceği iddiasının takipçisi oldum. 4 yıldır burası atıl bir şekilde tutuldu. İçindeki eşyaların nerede olduğunu nerede saklandığını bilmiyoruz. Müzemiz şu anda yıkılmaya yüz tutmuş kaderine terk edilmiş durumda. 4 yıldır cumhuriyetle Atatürk ile hesaplaşmak içerisinde olanlar bu müzeyi restorasyon bahanesi ile mi kapalı tuttular? Zafer Müzesi eski günlerine dönmeyi müze olarak kullanılmayı bekliyor. Biz bu konunun üzerinde durdukça restorasyon ihalesi 2021 yılının Ekim ayında tamamlanabilmiştir. 4 yıldır kapalı tutup adeta yıkılmaya terk edip, Kurtuluş Savaşı’nın izlerini silme çabalarınıza kalktığınız Zafer Müzesi’nin restorasyon ihalesini 2021 yılının Ekim ayında yaptık diye müjde vermek yüzsüzlüktür aymazlıktır. Ben bu restorasyon ihalesinin takipçisi olacacağım. 

HAFİF RAYLI SİSTEM NE OLDU

2019 yılında Belediye Başkanı seçilen Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın 2019 yılı içerisinde hafif raylı sistemle tanışacağını ifade etmişti. Sayın Zeybek, 2020 yılında projenin 2021 yılı yatırım programına alındığını duyurdu. 2021 yılı mart ayında bakanlıktan ödenek istendiğini bakanlığında “o iş bizde” dediğini söyledi. En son 15 Haziran 2021 tarihinde ilk kazmanın 2021 yılında vurulacağını söyledi. Seçimden bu sene 2 yıl geçti. 2 yıldır müjde diye ısıt ısıtıp önümüze sunmaktan bıkmadınız mı? 

YOLCU GARANTİLİ TELEFERİK KONUSU

Proje demişken son günlerde çok sık konuşulan teleferik projesinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Afyon Kalesi’ni satamayacağını anlayan Sayın Zeybek, yıllık 140 bin yolcu garantisi ile teleferik yapacağız diyerek binmeyen yolcunun hemşerilerimizin ödediği vergilerden yandaşa peşkeş çekmek istiyor. Afyon Belediye Başkanı belediyeyi hizmet aracı  olarak değil, belediyeyi ticaret alanı olarak görmeye çalışıyor. Son icraatları bunu açık bir şekilde gösteriyor. 

BELEDİYE İŞÇİLERİ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Belediye işçilerine olan tutumunun pek değiştirmemiş. Geçtiğimiz yıldan bu yana kadın işlerimize olan mobing yaptığını duyurmuştum. Bu konuda başkan beyi uyarmıştım. Şu anda YÜNTAŞ işçileri zor günler geçiriyor. Belediye çalışanlarının geriye dönük ödemelerinin yapılmadığı söyleniyor. Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. İşimizden olmak istemiyoruz diyerek bize mesaj atıyorlar. Sayın Başkan Mehmet Zeybek’e seleniyorum Lütfen işçinin ekmeği ile uğraşmayın seçim öncesi verdiğiniz sözlerle uğraşın Afyon’un sorunları ile uğraşın.