CHP’li Köksal’ın açıklamalrı şöyle:

TARIM VE HAYVANCILIĞI MAZOT VE GÜBRE ZAMLARI BİTİRİYOR

Tarım ve Hayvancılığı bitirecek olan; Suriyelilerin ülkesine geri gönderilmesi değil sizin mazota gübreye ve yeme hemen hemen her gün yaptığınız zamlardır. Kendi kendine yetebilen bir tarım ülkesiyken iktidarınızda tarımda ithalata yönelip belli başlı ürünlerde ithalatta gümrük vergisini sıfırlarken Türk çiftçisini kaderine terk etmenizdir. Sudanlı çiftçinin ürününe alım garantisi verirken kendi çiftçimizin ürününü zararına satmasına neden olmanızdır.

MİLLETİN ANASINA SÖVENLERİN VERGİ BORCUNU SİLDİNİZ, ÇİFTÇİYİ FAİZLE BORÇLANDIRDINIZ

Çiftçi için kurulan Ziraat bankasından tüpçüye topçuya sıfır faizli krediler verirken çiftçinin ihtiyacı olan krediyi yüksek faizlerle vermenizdir. Milletin anasına küfreden müteahhitin vergi borcunu silerken çiftçinin borçlarını faiziyle istemenizdir. Yandaşlarınıza çifter çifter maaş bağlarken çiftçinin kanunen hakettiği desteklemeleri süresinde ve eksiksiz vermemenizdir.

Kamudaki ballı ihaleleri yandaş müteahhitlere verirken kuraklık veya dondan zarar eden çiftçinin feryadını duymamanızdır.

SURİYE SEVDALISI DEĞİL AFYON SEVDALISI OLUN

Sayın Çoban yıllardır bu ülkede tarım ve hayvancılık yapanlar Suriyeliler değil bu ülkenin evlatlarıdır ve esas korunup kollanması gerekende onlardır. Suriyelileri düşündüğünüz kadar Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi düşünün. Suriye sevdalısı değil Türkiye sevdalısı Afyonkarahisar sevdalısı olun. Son söz siz ne derseniz deyin Suriyelileri ne kadar severseniz sevin CHP iktidarında Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz ülkelerine geri dönecekler…