CHP’li Burcu Köksal Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay’ın canlı yayın konuğu oldu. Köksal programda özetle şunları söyledi: 

BU BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ BORÇLANAMAZ

Orada gariban insanlarımız yaşıyor. Bir çok insanımız orada asgari ücretten bile daha az kazanan vatandaşlarımız var. Emekli, dul yetim, gündelik çalışan vatandaşlarımız var. 100 bin lira 200 bin lira, 300 bin lira çok küçük bir rakam gibi geliyor. Oradaki insan için çok büyük bir para. 15-20 yıl bu parayı borçlanarak bu borcu hemşerilerimizin ödemesi mümkün değil. Belediyede çağrıda bulunduk. Yapmayın dedik. Bu işte vatandaşlarımız mağdur olacak. Bir çoğu ayın sonunu getiremiyor. Yapmayın etmeyin dedik. Bu insanları mağdur etmeden yaşayabilecekleri bir ev verin dedik. Yada imara açın. Vatandaş kendi yapabiliyorsa yapsın yapamıyorsa müteahhitle anlaşsın. Vatandaş bunu istiyor. Ama hayır, oradaki insanların gözünün yaşına bakmadan yapacağız diye tutturdular. Olayı dosyalayarak genel başkanımıza taşıdım. 

MEHMET ZEYBEK BU SORUNU ÇÖZMEK SORUNDA

Belediye bir açıklama yaptı. Biz bu kentsel dönüşümün hiç bir yerinde yokuz dedi. Nasıl bunu söyleyebiliyorsun. Bu ilin seçilmiş belediye başkanı Sayın Mehmet Zeybek, bu işin birinci derecedeki sorumlusu odur. Belediye başkanıdır. Bu işten kaçamaz. Bu insanların oyunu aldı. Bu şehre şu anda sahip çıkması gereken kişi odur. Bu şehirde kentsel dönüşüm eğer bu insanların mağduriyetiyle yapılırsa bunun vebalide birinci derecede Mehmet Zeybek’indir. Bunu çözmek sorunda. Benim alanıma girmiyor? Ne demek ya. Eğer Afyon Belediyesi şehir merkezindeki kentsel dönüşümle ilgili benim alanıma girmiyor diyorsa, ben bu işin içinde yokum diyorsa kim var? Uşak Belediyesi mi var? Kütahya Belediyesi mi var? Ankara Belediyesi mi var? Tabi ki Afyon Belediyesi sorumludur. Sorumluluğu Ankara’ya atarak bu sorumluluktan kurtulamaz. Bu hepimizin sorunudur. Orada yaşayan hemşerilerimin sorunu bu ilin birinci derece belediye başkanının sorunudur. İkinci derecede milletvekillerinin, siyasilerin sorumluluğudur. 

KEPÇELERİN, DOZERLERİN ÖNÜNE ÇADIRIMI KURACAĞIM

Dedikki bu iş siyaset üstü. Ankara’daki 3 tane müteahhit para kazanacak diye vatandaşlarımızı yerlerin yurtlarından etmeden onları mağdur etmeden çözelim dedik. İstanbul Belediyesi, İzmir Belediyesi bunu yaptı. Vatandaşları mağdur etmedi.  Onları dinledi ona göre bir dönüşüm yaptı. Biz üzerimize düşeni yapalım dedik.  Ama hala daha Sayın Zeybek, bu işin  içinde yokum diye kurtulmaya çalışıyor. Hayır böyle bir şey yok. Bunun vebali Sayın Zeybek’in üzerinedir. Bu işi ya çözecek ya çözecek. Buradan bir kez daha söylüyorum. Eğer orada hemşehrilerimi mağdur edereki onları ağlatarak, onları yerlerinden sürerek, onları borçlandırarak böyle bir şeyin altına girmeye kalkarlarsa o kepçelerin, o dozerlerin önüne çadırımı kuracağım. Önce beni ezecekler. Bu kadar net söylüyorum. Önümüzdeki haftalarada mecliste  araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceğim. Afyon vekillerini evet oyu vermeye davet edeceğim. Oturalım bu işi hiç kimsenin mağdur etmeden çözelim. 

BEN BAŞKAN OLSAYDIM BAKANLIĞIN KAPISINDA YATARDIM

Ben olsam Mehmet Zeybek’in yerine olsam giderim, Cumhurbaşkanına kadar çıkarım. Bakanlara giderim. Hepsine ulaşırım. Derimki benim ilimdeki hemşehrilerim mağdur oluyor. Benim ilimdeki hemşehrilerim evlerinden ediliyor borçlanıyorlar. Burada bir yanlışlık var. Bu düzeltilmeli. Ben Afyon Belediye Başkanının yerinde olsam sarayın kapısında yatardım. Çünkü aynı partiden. 

“NEFİS BİR BELEDİYE BİNASI” KONUSU

Afyon’un belediye binasına ihtiyacı var mı? Bina çok eski bir bina değil. Çok eski kullanılmaz halde olan bir bina değil. Peki hangi ihtiyaca göre yapılacak. Afyon’da bu kadar çok yapılması gereken var. Sayın Zeybek seçim döneminde teleferik yapacağız dedi. Nerede teleferik. İki yıl oldu. Tramvay döşeyeceğim. Nerede tramvay? Sayın Zeybek önce verdiği sözleri yerine getirsin. Hemşehrilerimize olan gerekli hizmeti versin. Ondan sonra belediye binası hasıl olursa zaten yapar. Öncelik belediye binası mıdır? Bu kadar çok ihtiyaç varken, belediye binası hangi kesim için yapılacaktır? Ben bunu merak ediyorum. Bana göre bu israftır.