Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Afyonkarahisar merkezde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi. Milletvekili Köksal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği’ni ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerin taleplerini dinledi. 

HALKIN İKTİDARA GÜVENİ KALMAMIŞ

Milletvekili Köksal ilk olarak, Kurtuluş Caddesi, Uzun Çarşı, Tuz Pazarı Caddesi'nde esnaf ve vatandaşları dinledi. Pandemi ve derinleşen ekonomik krizin en çok orta direği ve garibanı vurduğunu belirten Köksal, "Destek diye verilen para hiçbirşeyi karşılamamış. Vatandaşımızda esnafımızda kaderiyle başbaşa bırakılmış durumda. Türkiye ekonomik burhan içerisinde. Pandemi nedeniyle esnafımızın vatandaşımızın yaşadığı sıkıntılar apaçık ortada. AKP'nin sözde destek paketlerinden kimse yararlanamadığını söylüyor. Bu desteklerden kim yararlanıyor? Gittiğimiz her yerde görüyoruz ki, iktidara halkın güveni yok. İktidar da zaten tek adam. Ama bizler vatandaşlarımızın da desteği ile ülkemizi içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtaracağız." dedi. 

ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZ KIYMETLİLERİMİZ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Malul Gazi Emre Öztürk ve şehit aileleri ile bir araya gelen Köksal, "Şehit ne demek, gazi ne demek, şehit ana babası ne demek? Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden herkese ‘şehit’ denir. Bu vatan için canını ortaya koyup yaralanan, kimi zaman uzuvlarını kaybeden, kimi zaman da vücudunda şarapnel parçalarıyla yaşayanlara ‘gazi’ denir. Şehit ana babası olmak demek evladının kokusu için mezar taşına sarılmak demektir. Şehit evladı olmak demek, çalan her zilde ‘babam mı geldi’ diye kapıya koşmak demektir. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz bu ülkeye emanet edilmiş kıymetlilerimizdir." diye konuştu.

Dernek Başkanı Öztürk ve şehit aileleri ise Milletvekili Köksal'a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler. 

GAZİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ

Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliğini ziyaret ederek İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal ve gazilerimizle görüşen Köksal, "Ülkemizin bağımsızlığı için Cumhuriyet uğruna canını hiçe sayıp ölüme koşan şehitlerimize ve bu uğurda yaralanan hatta uzuv kaybı dahi yaşayan gazilerimize hepimiz minnet borçluyuz. Bizler sıcak evlerimizde, ailelerimizle, sevdiklerimizle birlikte otururken onlar çoğu zaman gece gündüz demeden, dağ bayır demeden görev yapan kahramanlardır. Onun için hepsi baş tacımızdır." ifadelerini kullandı.  

İl Temsilcisi Hürkal ve gazilerimiz Milletvekili Köksal'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.