Köksal, köyde su sıkıntısı olduğu belirten bir canlı yayın yaparak vatandaşlarla birlikte konuştu. Köksal yayında şunları söyledi: 

KASABALIĞI ELİNDEN ALINDI

Şu anda Anıtkaya Köyü’ndeyiz. Daha önce kasabalıktı. 2011’de kasabalığı elinden alındı köy oldu. O dönem çok daha güzel hizmet alacaksınız diyen AKP, ne yazıkki gelinen bu süreçte kasaba iken aldığı hizmeti alamaz hale getirdi. 2017’de buraya geldik, sular çok kötü akıyordu, kanalizasyon karışmıştı, o dönem bunu gündeme getirdik. Dönemin muhtarı alt yapının yapılacağını söyledi. Dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, alt yapı hizmeti tamamlanacak demişti. Aradan dört yıl geçti buradaki su sıkıntısı hala devam ediyor. Sabah 7-8’den akşam 5-6-7’lere kadar insanlar evlerinde suların akmadığını söylüyorlar. Suların kesintiye uğradığını söylüyorlar. Yollar bozuk. Heryer toz toprak içindeler. Kışın çamurdan yazın topraktan bıkmış içinde vatandaşlar. 

PINAR KURUMUŞ

Şu anda da pınar denilen bir mevkideyiz. Burası önceden şu bölgeden suların geldiğini söylediler. Burada kadınlar halı gibi eşyaların yıkadığını, sulak bir alan olduğunu söylediler. Şu anda azıcık bir su birikintisi kalmış. O da kirli zaten. 

YOLLAR ÇOK KÖTÜ, YOL DURUMUNU YAYINLAYACAĞIM

Burada çok ciddi sorunlar var. Verilen sözler tutulmamış. Alt geçit kavşak sözü verilmiş. Ama yapılmamış. İnsanlar burada kaza yapıp hayatlarını kaybediyor. Yollar o kadar kötüki, onuda ayrıca çektim.  Sosyal medya hesabımdan paylaşacağım. Yol durumunu yayınlayacağım. Bir düğün olsa cenaze olsa buraya gelmek çok zor. Buraya vatandaşlar ambulansın bile gelemediğini söylüyor. O kadar kötü yol. Lütfen artık yeter. Bu insanlar burada insanca yaşamak istiyor Su, yol, elektrik en temel ihtiyaç. Anıtkaya Köyü’nün sesini duyun. Verdiğiniz sözleri tutun. 

ÖZEL İDARE BİR KAÇ SAAT ÇALIŞIP GİDİYOR

Mehmet Sancak isimli vatandaş şunları söyledi: “Normalde bir yaptırım olmalı. AKP burada daha önce 200-300 oy alıyordu. Kasabımızı kapattı. Oy sayısı 700’lere çıktı. Dolayısıyla 20 senedir kavşak istiyoruz. Kavşağı yapmadılar. Belediyeliğimizi elimizden aldılar. Merkezden hizmet gelmiyor. Onların umrunda değil bizim susuz kalmamız. Şu anda su ve kanalizasyon çalışması yapıyorlar. Ancak il genel meclisinden saat 9-10’da gelen görevli öğleden sonra 3-4 gibi geri gidiyor. Bir buçuk senedir su, elektrik ve kanalizasyon sorunumuz hallolmadı. Yollar Bir taraftan kanalizasyon bir taraftan su için kazılıyor. Yürünecek durum yok. Toz, kir pas çok kötü bir durumdayız. 

İYİKİ KÖY OLDUNUZ DİYECEKSİNİZ DEMİŞLERDİ

Burasıda pınar mevki. 50 yıldır akan yer patates üreticilerin önüne gelen yere su kuyusu açması nedeniyle kurudu. Çeşmelerimiz pınarımız kurudu. Buradan tarlalar sulanıyordu. Oda span erdi. İl Genel Meclisi’nin eski başkanı Salih Sel, iyiki köy olmuşuz demişti. İş makinalarını yığacağız oradan etraf köylere hizmet gidecek demişti. Ama bırakın etraf köyleri kendi köyümüze hizmet gelmiyor.   

KURBAN BAYRAMI’NDA ELEKTRİK VERMEDİLER, ETLER KOKACAKTI

Cengiz Öztürk isimli vatandaş: “Kurban bayramında öğleye kadar elektrik gelmedi. 7-8 saat. Herkesin eti kokacaktı. Su bir taratan elektrik taraftan yollar bir taraftan perişan. Muhtara söylüyoruz, ben söyledim diyor.” 

“BURHANETTİN ÇOBAN BİZE BÜTÇE SIFIR DEDİ”

Bünyamin Kırbaç isimli vatandaş ise şunları söyledi: “Ali Özkaya denilen sayın vekilimiz 500 bin lira parayı Dinar bölgesine aktardı. Tatarlı, Haydarlı, Çiçektepe bölgesine aktarıldı. Buraya gelip baksınlar. Burada insanlar koronadan akciğerden değil bu toz topraktan ölecek. Beyazeşlarımız bozuldu. BUnları dile getiriyoruz duyan yok. Burhanettin Çoban ve Ali Karkı’ya telefon açtık. Bize bütçe sıfır dediler. Vatandaşlar dinlemiyor. 30 Ağustos’ta ödemeler gelecek. Krediler ödenmeye başlanacak. O zaman genel durum belli olacak. Bu iş kahvede oturmakla olmaz” >>Afyon Postası'nın Haberi.