CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bugün saat 12’de Zafer Meydanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında bir açıklama yapıldı. Açıklamadan yarım saat önce AK Partili kadınlarda aynı yerde bir açıklama yapmıştı. CHP’nin Kadın Kolları Başkanı Sibel Çogay’ın açıklama yapacağı esnada mikrofon arıza yaptı. 

AK PARTİ İÇİN KURULAN MİKROFON VE SES SİSTEMİNİ KULLANMAK İSTEDİLER

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Partili kadınların konuşma yaptığı kürsü önünde mikrofon ve ses sitemini kullanma ricasında bulundu. Teknik personeller CHP’li Görgöz’e ses siteminin belediyeye ait olduğunu, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ile görüşmelerini, kendilerine talimat verilirse yardımcı olabileceklerini söyledi.

GÖRGÖZ, BAŞKAN’IN ÖZEL KALEMİNİ ARADI

Bunun üzerine CHP’li Yalçın Görgöz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş’ı arayarak ricada bulundu. Mehmet Savaş’ın onay vermesiyle birlikte AK Partili kadınlar için kurulan mikrofon ve ses sistemi bu kezde CHP’li kadınlar tarafından kullanıldı. 

AK PARTİLİ KADINLARIN GÜNLERİNİ KUTLADILAR

Mikrofon sorununun çözülmesinin ardından CHP’li kadınlar günün anlamına binaen açıklamalarını gerçekleştirdi. Açıklamalar sonrasında CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve Kadın Kolları Başkanı Sibel Çogay, AK Partili kadınların yanına giderek günlerini tebrik etti. 

AYNI SES SİTEMİ VE MİKROFONU İHH KULLANDI

Açıklama sonrasında aynı kürsü ve ses sitemini, İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleride kullanarak bir açıklama yaptı. >>Nail AZBAY'ın Özel Haberi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Zafer Meydanı’nda düzenlenen 8 Martı Dünya Kadınlar Günü programında konuştu. Çoğay; “2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. 497 kadının ölümüyle teselli olunmasına isyan ediyoruz.” dedi.
“ERDOĞAN TÜRKİYE’DEKİ KADIN CİNAYETİ ORANININ AVRUPA ÜLKELERİNDEN GERİDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ”
Kadınların can simidi olan ‘İstanbul Sözleşmesini’ fesih eden Erdoğan, geçen hafta Türkiye’deki kadın cinayeti oranının Avrupa ülkelerinden geride olduğunu söyledi. 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. 497 bir sayı değildir. 497 evlattır. 497 kardeştir. 497 annedir. Hayattan koparılan canlardır. Biz tek bir kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken 497 kadının ölümüyle teselli olunmasına isyan ediyoruz. 


KADINLAR TÜM TOPLUMSAL MÜCADELELERİN EN ÖN SAFLARINDA YER ALDI
Bugün bizler, yerkürenin bütün kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur. Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır.
Bundan 164 yıl önce, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışan 40 bin dokuma işçisi kadın, kendilerine dayatılan ayrımcılığı reddetti. Binlerce işçi kadın, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit işe eşit ücret talebi ile grev yaptı. Fabrika kapıları üzerlerine kilitlendi. O sırada çıkan yangında, kapı önüne yığılan barikatları aşamayan kadınlardan 129’u yanarak hayatını kaybetti.
Bu olay dünyanın her yerindeki kadınların öfkesini örgütledi, yaşamlarıyla bedel ödeyenlerin hak mücadelesi hiç unutulmadı. Yıllar sonra; 27 Ağustos 1910 tarihinde, Kopenhag’da 2. Enternasyonel’e bağlı Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’ndaki toplantıda, Clara Zetkin dokuma fabrikasında hayatını kaybeden kadınlar için 8 Mart’ın “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak anılmasını önerdi. Öneri oy birliği ile kabul edildi. O gün bugündür kadınlar, mücadelenin ve dayanışmanın örgütlü gücünü kutluyoruz. Her sokakta, her mahallede, her ilçede, her şehirde sesimiz daha gür çıkıyor.