CHP’li İrfan Göktürk’ün açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz: 

KIZIMIN EVİNDEYKEN JANDARMA ARADI

30.12.2021 tarihinde Afyonkarahisar İl Jandarma ekipleri ve Sultandağı ilçe Jandarma ekipleri tarafından evimde arama yapılmak üzere telefonla arandım. Afyonkarahisar da kızımın evinde olduğumu beyan etmem üzerine derhal ikametgahıma gelmemi beyan etmeleri nedeniyle hemen Sultandağı ilçesi Dereçine kasabasında bulunan evime gecikmeksizin gittim. Jandarma ekiplerine görevlerini tam yapmaları için gerekli kolaylığı sağlayarak evimi açtım. Evimde yapılan aramada 20 litre viski, 5 Litre Rakı, 12 Litre şarap, 10 Litre saf alkol ve 90 Litre de zirai mücadelede kullanılmak üzere elma sirkesi bulunmuş ve el konulmuştur. Evimde yapılan aramada toplamda 37 Litre kendi tüketimim için alkollü içecek bulunmuş olup; Yerel ve Genel bazı basın ve yayım organlarında söz konusu durum çarpıtılarak, tarafıma hiçbir gerçekliği olmayan ve olayla hiçbir ilgisi bulunmayacak şekilde sahte alkol ticaretiyle suçlandım. 

ORTADA TİCARET YOK

Ben 28 yıl boyunca çeşitli kamu hizmetlerinde çalıştım. Bu süre zarfında da sendika başkanlıkları (Tüm Sosyal SEN-BES) yaptım ve emekli oldum. Ayrıca Dereçine Kasabamda 5 yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Halen daha da aktif siyasetle uğraşmaktayım. Şimdiye kadar yasa dışı herhangi bir suça karışmadığım gibi, şahsımı, ailemi ve özellikle partimi rencide ve küçük düşürücü herhangi bir işin ve eylemin içinde de olmadım. Bazı basın ve yayım organları tarafından çıkan ve çarpıtılarak partime mal edilmeye çalışılan haberleri asla kabul etmiyorum. Zira; ortada herhangi bir ticaret olmadığı gibi, evimde yapılan aramada ticarete ilişkin herhangi bir durum da tespit edilmemiştir. Gündemin değiştirilerek, ekonomik krizin yol açmış olduğu mevcut durumun algısının değiştirilmeye çalışılmasını ve bunun şahsım üzerinden yapılarak partime mal edilmeye çalışılmasını da habercilikle bağdaştıramamaktayım. 

150 LİTRE ALKOL KİŞİSEL TÜKETİMDE SINIR KABUL EDİLİYOR

Söz konusu durum ile ilgili olarak TCK’ da herhangi bir miktar veya direkt kanun maddesi olmadığı gibi, mevcut durum ile ilgili olarak çıkan son Yargıtay kararlarında da açıkça belirtildiği üzere, evde kendisi veya yakınları için alkollü içecek üreten ve bulunduran kişinin cezalandırılmayacağı, içmek için yapılan alkollü içecek üretiminin suç olmadığı, kişisel kullanım için belirli bir miktarın olmadığı, ancak Yargıtay kararlarında yıllık 150 Litre alkol bulundurmanın kişisel tüketim için sınır kabul edilebileceği sabitken, söz konusu durumların atlanarak tarafımın ticaretle suçlanması hukuk kurallarıyla ve habercilikle bağdaşmamaktadır. 

TİCARET YAPMADIM, KENDİ TÜKETİMİM İÇİN ALKOL ÜRETTİM

Ayrıca; gerek alkol ve gerekse alkolde kullanılan gerekli malzemeler internet aracılığıyla ve tekel maddesi satan bütün bayilerde açık bir biçimde satılmaktadır. Dolayısıyla yasak olmayan ve aksine ulu orta satılan alkolün satılmasının yasak olmadığı Ülkemizde, alkolün su ile karıştırılarak evde bulunması durumun nasıl suç teşkil ettiği de ülkemizde ki kavram karışıklığını açıkça gözler önüne sermektedir. Ticaret yapmam söz konusu değildir. Ben sadece kendi tüketimim için yasal olarak satılan alkolü alarak alkollü içecek ürettim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.