MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Tabipleri Birliği (TTB) ziyaretine yönelik bir açıklama yapmış o açıklamasında “teröre destek veren Türk Tabipler Birliği'ni ziyaret etmeye utanmadın mı?” demişti. Bu sözlere CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’den tepki geldi. İşte Görgöz’ün söyledikleri: 

SAYIN VEKİLİ KINIYORUM

Siyaset yapma yetisi kalmayan, halka karşı güvenlerini yitiren iktidar partisi ve ortağının temsilcileri, tıpkı liderleri gibi kavga dilini, ayrıştırma ve ötekileştirme dilini kullanmaya devam ediyorlar. 

Bu düşmanlaştırıcı üslubundan dolayı sayın milletvekilini kınıyorum. 

BAHÇELİ’NİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ HATIRLATTI

Saygıdeğer kamuoyuna, MHP  genel başkanının, Cumhurbaşkanı hakkında daha önce sarfettiği sözleri hatırlatmak isterim: Sayın Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanına; “Her gün bize sövüyor, her gün yalan söylüyor. Peki kimdir bu gafil? Kendisine Cumhurbaşkanı diyen Erdoğan; be hey densiz, be hey kanun tanımaz, ahlak bilmez! Sen Cumhurbaşkanısın, sen devletin başısın! Ne geziyorsun meydanlarda? Bizimle ne uğraşıyorsun? Biz zalim Esad'a çok şükür 'kardeşim' demedik, ailecek tatile çıkmadık. Hele hele Kandil'in yolunu hiç bilmedik. Kandil'in tavizsiz havarisi, Ermeni hısmı, Türklüğün yaşayan düşmanısın!" demişti. Yine Sayın Bahçeli başka bir zaman konuşmasında; 

“Türklüğü reddeden, TC’yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkarcıdan, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı olmaz. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Tekeden süt sağılmaz, su da ateş yanmaz, Erdoğan’dan da Cumhurbaşkanı olmaz” demişti. Peki şimdi ne oldu? Değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. 

BİZ SEVGİ DİLİNİ KONUŞACAĞIZ

Biz CHP olarak, halkımızın sorunlarına yardımcı olmaya, yol göstermeye, tüm yurttaşlarımıza çözüm yollarını anlatmaya devam edeceğiz. Biz sizin düşman dilinizi değil, sevgi dilini, hoşgörü dilini kullanmaya devam edeceğiz. Biz, uzlaşmacı, dayanışmacı tavrıyla, 83 milyonun sevgilisi ve umutla beklediği Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz. Çünkü biz halkımızı ve ülkemizi seviyoruz. Çünkü 1 tane Türkiye var başka yok.