CHP’li Görgöz’ün açıklaması şöyle:

İL BAŞKANLARI BİLRİKTE AÇIKLAMA YAPMIŞTIK

Geçtiğimiz yıl (2021) Afyonkarahisar Valisinin çağrısı üzerine, CHP, AKP, MHP ve İYİ Parti il başkanları ile valilikte bir araya gelmiştik. O günkü Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, 2022’de yapılacak Teknofest’in (havacılık, uzay ve teknoloji festivali) Büyük Taarruz’un 100. Yılı olması nedeniyle ilimizde yapılmasının çok anlamlı olacağını ve Afyonumuz adına çok fazla yarar sağlayacağını söylemiş, konuyla ilgili bizim de düşüncelerimizi almıştı. İl başkanları olarak bizler de bunun çok önemli olduğunu dile getirerek birlikte basın açıklamasında bulunmuştuk. Daha sonra Teknofest’in sadece İnsansız Hava Araçları ile ilgili festivalinin ilimizde yapılacağı duyurulmuştu.

AFYON ASKERİ HAVAALANI’NDA YAPILSIN DEMİŞTİK

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak, 1 yıldır sürekli olarak, bu festivalin Afyon Askeri Havaalanında yapılmasının ilimize çok şey kazandıracağını dile getirdik. Bu konuda tüm siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından, kitle örgütlerinden destek istedik. Asıl amacımız da, bu festivalin Afyon Askeri Havaalanında yapılması halinde, havaalanımızı ülke gündeme getirip tanınırlığını artırmaktı. Böylece ilerleyen zaman içerisinde sivil uçuşlara açılmasına sebep olabilirdik. Ama olmadı!

İLİMİZ ADINA ÜZÜCÜ BİR DURUM

Bu ay içerisinde yapılacak olan Teknofest’in Afyon Askeri Havaalanında değil, Zafer Havalimanında yapılacağının haberini almış bulunmaktayız. Bu gerçekten ilimiz adına üzüntü verici bir durum! Dünyanın birçok ülkesinden 100’e yakın takımın ve yüzlerce yarışmacının gelmesi, Afyonumuza her yönüyle katkı sağlayacaktı. Açıkçası yazık oldu. Bunu daha sonra anlayacağız ama iş işten geçmiş olacak.

TAŞIMA SUYUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ

Geçtiğimiz hafta bir kez daha dile getirmiştim; 2012’de açılan Zafer Havalimanı maalesef ölü doğdu, sürekli zarar ediyor. Verilen hedeflerin yüzde 1’i bile tutmuyor ve 10 yıldır milletin sırtında kambur. Bize sorarsanız eğer, zararın neresinden dönülse kardır. Günübirlik, sezonluk alınan tedbirlerle, geçici desteklerle bu ölü kalkmaz!