İşte Görgöz'ün açıklamaları: 

AFYON POSTASI’NIN 2 HABERİNE ERİŞİM ENGELİ

Geçtiğimiz günlerde, İnternet haber yayın organı “Afyon Postası’nın” yaptığı 2 ayrı haberle ilgili, 1. ve 2. sulh ceza mahkemesi, söz konusu haberlere erişimin durdurulması kararı verdi. Afyon Postası’nda yayınlanan ve erişimin engellemesine sebep olan 1. haber, Akp il başkanının şikayeti üzerine, 2. haber de Afyon belediye başkanının şikayeti üzerine alınmıştır. 

YAPILAN İŞ DOĞRUDUR

Haberlerin içeriğine  girmeyeceğim ancak bu 2 haber de, bizzat açıklama yapanların birebir canlı anlatımı üzerine yapılmış gerçek haberdir. Haliyle haber olarak yayınlanması da gayet doğaldır. Doğrudur. Yanlış olan, haklarında yapılan suçlamalara cevap veremeyip, söz konusu haberlere erişimin engellenmesi için şikayetçi olan kişilerin takındığı tutumdur. Yanlış olan, iktidar erkini yargı üzerinde tahakküm sağlayarak kullanan anlayıştır. Yanlış olan, iktidara bağımlı olduğunu defalarca ortaya koyan ve bu anlayışa fırsat veren mahkeme ve kararlarıdır. 

İKTİDAR SOPASI GÖSTERİYORLAR

İktidar, Türkiye genelinde gazetecilere, Özgür basına karşı uyguladığı antidemokratik, baskıcı tutumunu, ilimizde de uyguladığını bir kez daha göstermiştir. Böylesi tutum içerisinde olan, eleştiriye kapalı, işlerine gelmeyene iktidar sopasını gösteren kibir abidelerini şiddetle kınıyoruz. 

ÖZGÜR BASININ YANINDAYIZ

Doğru, tarafsız haber yapan, korkmayan gazetecilerin ve özgür basınımızın sonuna kadar yanında olacağımızı bir kez daha bildiriyoruz. George Orwell’in anlamlı sözüyle bitiriyorum: 

“Gazetecilik, birilerinin yayınlanmasını istemediği haberleri yazmaktır; gerisi halkla ilişkilerdir”... saygılarımla.