CHP’li Yalçın Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

30 Ağustos, çağdaş, özgür, laik, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıcının simgesidir. 30 Ağustos, ulusumuzun esir kalmasını isteyen emperyalist güçlere ve içerideki işbirlikçilerine karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve renk farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, yan yana, omuz omuza mücadele vererek kazanılmış dünyanın en haklı, en meşru savaşıdır ve zafer destanının yazıldığı gündür”. 

BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLER OLABİLİR

Bizim birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen bazı güçler olacaktır. Bu güçlere karşı 99 yıl önce nasıl mücadele edildiyse bugünde aynı mücadeleyi vermenin azmi ve kararlılığı içindeyiz. 

İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ

İlk seçimde CHP iktidara gelecek ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor, başta Büyük Zafer'in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Kuvayı milliyecileri, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.