Afyonkarahisar’daki muhalefet partilerinin il başkanları 2022 yılı öncesinde bir kez daha biraraya gelerek 2021 yılını değerlendirdi.Toplantıya CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Millet Partisi temsilcileri katıldı. 

Toplantının ev sahipliğini yapan İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu açılış konuşmasında şunları söyledi: 

KENDİLERİNİ SÜREKLİ YAKIŞIKLI VE GÜZEL GÖRÜYORLAR

Afyon özelinde ve Türkiye genelinde İYİ Parti olarak 750 bin nüfusumuzun hangi partili olursa olsun herkes bizim hemşerimizdir. Biz Afyon için yapılan hizmetleri takdir ederiz. Yanlışları eleştiririz. Hemşerilerimizin hizmeti doğru alabilmesi noktasında fikirlerimizi beyan ederiz. Eleştirilerimizi memleket sevdasından yapıyoruz. Bu memleket hepimizin. Cumhur İttifakı’nın Kendileri aynaya bakıp kendilerini sürekli yakışıklı ve güzel görüyorlar. Keşke onlarda burda olsa ve kendi özeleştirileri yapmalarını isterdik. Her türlü eleştiriye kapalı olan bir iktidarın yerelde de aynı şekilde tutumları ile karşılaşıyoruz. Ülkemiz tek bir siyasi partinin güdümüne bırakılacak kadar ucuz bir ülke değildir. 

AFYON BELEDİYE BAŞKANI TERS KÖŞE OLDU

Daha sonra konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz: “Afyon’umuzda iyi yöneltilmiyor. Neden bunu söylüyoruz? Bir ilin yerel yönetimi yalanla yönetilmez. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek herkesin gözünün içine bakarak, “15 yıl önce Şuhut’ta petrol bulundu, Lozan’dan dolayı çıkaramadık, 2023’ü bekliyoruz” dedi. Ama genç bir arkadaşımız çıktı.CHP’nin Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Candar Can… Burada böyle bir durum var mı diye sordu. CİMER böyle bir petrol yok, varsa çıkarabilirsiniz, Lozan engel değil, öyle bir madde yok dedi. Afyon Belediye Başkanını bir anda ters köşeye yatırdı. CİMER’den gelen yazı bunu ispatlamıştır. Yalanla vatandaşı oyalamak bir yere varılamıyor. Bizim çalışmalarımızı dile getiren değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Basın ahlaki, etik değerlere saygılı, sipariş haber yapmayan, montaj yapmayan basınımızı çok seviyorum. Emeklerinize teşekkür ediyorum.”

EKONOMİ ÇÖKTÜ

Ülkenin eğitimi çöktü. Üniversite mezunlarının büyük bir kısmı ya uzman çavuş ya güvenlik görevlisi ya da market görevlisi. Yazık değilim bu çocuklara. Mülakat adıyla bir sistem getirdiler. Türkiye 1’ncisi olan kişiyi kendi yandaşı olmadığı için eliyorlar. Bu çocukların sonu ne olacak? Yazık değil mi bu insanlara. Ekonomimiz çöktü. 

ALT GEÇİTİN BAĞLANTI YOLLARINDA ARAÇLAR ÜST ÜSTE GELİYOR

Gelecek Partisi’nden Aydemir Kurt şöyle konuştu: “Muhalafet eleştirisini mutlaka yapacak. İnsanımız enkazdan çıkacak. Aile içi patlamalar, ekonomik sıkıntılar, eğitim faciası… İnanılmaz bir yıl yaşadık. Vatandaşımız yatırımını nereye yapacağını şaşırıyor. Gerçekleri bizim bu dünyada söylemiz gerekiyor. Karayolları Alt geçidi yapıldı. Ama çıkış ve bağlantı noktalarında araçlar üst üste geliyor. Bu yarın sıkıntı yaratır. Afyon’da yeşil alan yok. 20 yıllık tek adam yönetiminde yerel yönetimlerin ağlamasına şaşırıyorum. Güç sizde neyi bekliyorsunuz. Afyon’un ciddi potansiyeli var.”

YALANLARI BİTTİ

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül: “Yürekten katılıyorum. DP olarak herseye muhalefet etmiyoruz. Ülkemizde güzel şeyler oldu ama bugün insanlar yarından emin değil. En büyük sıkıntı mutfakta yangın var. Temel gıda maddelerini bugün alamıyoruz. Enflasyon bugün doğru düzgün açıklanmıyor. Biz millet ittifakı olarak bir aradayız. Parlementer sisteme geçtiğimizde Millet İttifakının kadrolarıyla bu çözümleri bizler hayata geçireceğiz. Sandıkla geldiler sandıkla gidecekler. Umutsuz değiliz. Bu memleket bizim. Biz herkesi kucaklıyoruz. Bunların yalanları bitmiştir. Söyleyecekleri yalan kalmamıştır. Önümüzde seçim Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimidir. ” dedi