CHP'li Yalçın Görgöz'ün açıklamaları şöyle:

ASKERİ HAVALANI KONUSU…

Bildiğiniz üzere Afyon belediye başkanının 2019 yerel seçimleri öncesinde halka vadettiği bir takım vizyon projeleri vardı. Askeri Havaalanı sivil uçuşlara açılacaktı. Bunun için bir adım atılmadığı gibi, belediye başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla, buranın NATO’ya ait olduğu için yapılamayacağını dile getirdi.

SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ

2022 yılı, Afyonumuzun kurtuluşunun 100 yılı. Bu yıl ilimizdeki askeri havaalanında, insansız hava araçlarının tanıtımının yapılacağı Teknofest Festivali yapılacak. Bu önemli etkinliği fırsat bilerek, şimdiden alt yapısını hazırlayabilirsek, tüm siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin desteğini alabilirsek, Afyon Askeri Havalimanının sivil uçuşlara açılmasını sağlayabiliriz. Buradan 1 kez daha Afyon Valimize ve tüm siyasilere, oda başkanlarımıza, kitle örgütlerine çağrıda bulunuyorum; ilimizin hızla gelişmesini istiyorsak, bir araya gelelim ve Afyonumuza sahip çıkalım. Birlikte sesimizi yükseltirsek, talebimizi dile getirirsek, askeri havalimanının sivil uçuşlara açılmasını sağlayabiliriz.

KAZMAYI VURAMADILAR AMA BALTAYI TAŞA VURDULAR

Afray yapılarak raylı toplu taşıma sistemi devreye girecekti. Girdi mi? Hayır. Bu konuda 1 adım atıldı mı? Hayır. Ha bire hikaye yazıyorlar. Belediye başkanı daha önce Afray için yaptığı açıklamada, “ilimizin altyapısı uygun değilmiş, yapamıyoruz” demişti. Milletvekilleri de Afray projesinin 2020’de ilk etabının başlayacağını, 2. etabı için 2021’de kazmayı vuracaklarını söylemişti. Peki ne oldu? Kazmayı vuramadılar ama “baltayı taşa vurdular”. Efendim ulaştırma bakanıyla görüşmüşler, tüm talepleri uygun görülmüş, bu sene hızlı tren hattının üst yapısına başlanacakmış. Buradan soruyorum; alt yapısı bitmeyen hızlı tren hattının üst yapısına nasıl başlanacak? 

ALİ ÇETİNKAYA DÖNEMİNDE AFYON KAVŞAK ŞEHİR OLDU

Yine bir başka Akp’li vekil çıkıyor, hızlı tren hattının istasyonu ana durağının, şehir merkezinde bulunan istasyon olacağını söylüyor. Bunu söyleyen vekile soruyorum, proje de değişiklik mi oldu da, hızlı tren il merkezindeki istasyona gelecek? Sonra da kalkıyor, “Afyon’u, karayolu ve tren yollarının kavşak noktası haline getireceğiz” diyor. Demek siz hala farkında değilsiniz, ya da kabullenmiyorsunuz ama, Afyonumuz T.C’nin ilk ulaştırma bakanı olan değerli hemşerimiz Ali ÇETİNKAYA döneminde ülkemizin kavşak noktası olmuştu zaten.
KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM BİR FİYASKO

Kentsel dönüşüm yapılacaktı, ne oldu? Tam bir fiyasko! Vatandaşı kandıralım derken, duvara tosladılar, gerçek yüzleri ortaya çıktı. Yapamıyorlar. Yapamayacaklar çünkü bunlar Kentsel Dönüşüm değil “rantsal dönüşüm” yapmaya kalktılar, vatandaş destek vermedi. Çünkü güven duymuyor.

TRAFİK VE PARK SORUNU KOCA BİR HİÇ OLDU

Şehir içi trafik sorunu ve park sorunu çözümlenecekti. Ne oldu? Koca bir hiç! Trafik yoğunluğu daha fazla arttı. Park yeri bulunmuyor. Bari bir yerden başlansa da yeni yapılan konut ve işyerlerinin altına park yeri yapılsa.. O da yok maalesef, istisnalar hariç yapılmıyor.

1 TORBA KÖMÜR 90 TL

Hayat pahalılığı artarak devam ediyor. Ucuz yağ, ucuz ekmek kuyrukları giderek artıyor. Et, süt, şeker her şey ateş pahası. Pazarda 20 liranın altında sebze yok. Tarım kredi kooperatiflerinde şeker yok. Kömür satışı yapan bir esnafımız; “Soma kömür ocağında kömürün tonu KDV dahil 1305 TL. Afyon’a geldiğinde 4000 bin liradan satılıyor. 25 kg’lık 1 torba kömür 90 lira. Ne kömür ocağı kazanıyor, ne alan kazanıyor, ne satan, ne de nakliyeci. Peki kim kazanıyor? Aracı, komisyoncu kazanıyor” diye dert yanıyor. Yazık değil mi kırsaldaki vatandaşlarımıza. 

ACİLEN DOKTOR EKSİKLİĞİ ÇÖZÜLMELİ

AFSÜ’de Hematoloji bölümünde doktor eksikliği nedeniyle aksaklıklar artarak devam ediyor. Acilen doktor eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Çocuk bölümünde de yine doktor eksikliği nedeniyle büyük sorunların yaşandığı bilgisini alıyoruz. İvedilikle çözüm bulunmasını doktor eksikliğinin giderilmesini bekliyoruz.

AFYON ADINA GURUR VERİCİ BİR DURUM

Afyonkarahisar Caz Festivali ile Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, 2021 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'ne layık görüldü. Ödülü Afyonumuzun çocuğu Hüseyin Başkadem, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden aldı. Afyonumuz adına gurur verici bir durumdur. Kültür ve sanat düşmanlığı yapanlara kapak olsun.

GELİYOR GELMEKTE OLAN

Sayın basın emekçileri, değerli halkımız, hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın! Umut var. Umut CHP’de. Umut Millet İttifakında, umut biziz, hepimiziz. Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi CHP iktidara hazırdır. Geliyor gelmekte olan.