Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

ENERJİ KRİZİ VAR

Ülkemizde, cumhuriyet tarihi boyunca hiç görmediğimiz büyük bir enerji krizini yaşıyoruz. Yaşadığımız krizin 2 önemli ayağı var.

1.si enerji maliyetlerinin çok yüksek olması,

2.si ise enerjiye erişim problemimizin olmasıdır.

ZAM FIRTINISI VAR 

2022’ye girerken, çok yüksek oranda yapılan bir zam fırtınasıyla, alt-üst olduk. Özellikle yılbaşı gecesi zirve yapan enerji zamları, milletimizi perişan etti. Halkımız, giderek artan pahalılığın pençesinde adeta kıvranıyor.En pahalı enerji, sahip olmadığınız, erişilemeyen enerjidir.Sanayicilerimizin de enerji faturaları hızla artmaya devam ediyor. Son bir yılda; sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 435, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 290 zam yapıldı. Yine sanayide kullanılan elektriğe; yüzde 200’e yakın zam yapıldı.

SANAYİCİ ZOR DURUMDA

Ülkemizde bugüne kadar hiç yaşamadığımız uygulamaları yaşamaya başladık.

İş insanları, işletme sahipleri bir sabah uyandı, baktı ki hükümet sanayiye verdiği doğal gazı, yüzde 40 kısıtlama kararı almış. Bu yetmedi! Organize Sanayi Bölgelerine, üç gün süreyle, elektriğin olmayacağını bildirdi. Peki bunun neticesinde ne oldu? Sanayicinin bütün hesapları, bütün planları alt-üst oldu. Bu 3 günlük kesintinin ülke ekonomisine 5 milyar doları oldu. Hesapsız kasap ya bıçak kırar ya masat! Saray iktidarı, uzunca bir süredir sanayicimizi zor durumda bırakıyor. Önce dövizi köpürttüler, sanayicimizi fiyat alamaz, fiyat veremez hale getirdiler.

Sonra 20 Aralık’ta yüksek kurdan ara malı ithal eden sanayiciyi perişan ettiler. Daha sonra da sanayicinin enerjisini keserek, bir darbe daha vurdular.

ÜRETİMDE KAYIP ÇOK FAZLA

İğneden, ipliğe her şeyin temel girdisi enerjidir. Üretimdeki kayıplar, daha fazla gelir kaybı, daha yüksek enflasyon, daha çok işsizlik olarak milletimize fatura edilecektir. Bu beceriksiz yönetimin hatalarının bedelini, daha yüksek enerji faturası ödeyerek halkımız ödeyecektir. Halkımızı pahalılığa ezdiren, geçim sıkıntısı nedeniyle anne-babaları çocuklarının yüzüne bakamaz hale getiren, kış günü, ekmek kuyruğuna, yağ kuyruğuna mahkûm eden, milletin 128 milyar dolarını çarçur eden iktidar, ülkemizde bir de enerji krizi yaratarak halkımızı daha fazla darboğaza sokmuştur.

AFYON OSB’DE MİMAR SİNAN ANADOLU LİSESİ AÇILDI

Afyon Organize Sanayi’deki iş insanlarımız da bu olumsuz gelişmelerden birebir etkilenmiştir. Afyonumuz için güzel bir gelişme, Afyon Organize Sanayi de Mimar Sinan Anadolu Lisesi açılmıştır. Ancak okulumuzun öğretmen açığı vardır. Öğrencilerimiz için Sosyal Tesislere ihtiyaç vardır. Acilen öğretmen eksiğimiz ve gerekli sosyal tesislerin yapılması için ilgilileri göreve davet ediyorum. 

HIZLI TREN BİR TÜRLÜ BİTMİYOR

Ankara-İzmir arası yapılmakta olan Yüksek Hızlı Tren hattı bir türlü bitmiyor. Henüz alt yapısının yüzde 70 i tamamlandığı söylenen YHT Hattının daha üst yapım hattına geçilemeden müteahhit firmanın işi bıraktığı haberini aldık. Muhtemelen Mart-Nisan aylarında ihale edileceği, ihaleyi alan firmanın da Mayıs ayı gibi işe başlayabileceği söyleniyor.Ekim 2021’de, Ankara-Afyon hattının 2021 yılında, Afyon-İzmir hattının da 2022 yılı yani bu yılın sonunda biteceği açıklanmıştı. Bu durumda vaat edilen sürelerde bitmesinin imkansız olduğu görülüyor.
RAYLI SİSTEM SUYA DÜŞTÜ

Afyon belediye başkanı zaman zaman Afyon il merkezine yapmayı vaat ettikleri “raylı taşıma sistemini” yüksek hızlı tren hattını yapan firmanın yapacağıyla ilgili açıklamalar da bulunuyordu. Söz veren müteahhit firma işi yarım bırakıp gittiğine göre, bizim raylı toplu taşıma sistemi planı da suya düştü demektir.   

TEKNOFEST KONUSU

Geçen hafta Afyonkarahisar Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılması için tüm partilere, ilgililere ve Afyon kamuoyuna çağrıda bulunmuştum. Bu çağrımı bir kez daha yineliyorum. Önümüzdeki Ağustos ayında Teknofest’in bir bölümü insansız hava araçları ile ilgili bölümü ilimizde Afyon Askeri Havaalanında yapılacak. Bu Afyonumuz için harika bir fırsattır. Afyonumuzun Kurtuluşunun 100. Yılında bu talebimizin gerçekleşmesini sağlayabiliriz.

ZAFER HAVALİMANI ZARAR EDİYOR

Bir de hatırlatma yapmak istiyorum; Zafer Havalimanı sürekli zarar ediyor. Açıldığı 2012 yılından bu yana toplam 10 milyon 233 bin 144 yolcu garantisi verilmiş. 341 bin 831 yolcu kullanmış. Yanılma payı Yüzde 97 !!!

Buradan, yılda 140 bin yolcu garantili teleferik yapma heveslilerine de uyarıda bulunmuş olalım.

SİYASET VE ÖTEKİLEŞTİRME

Siyaseti ayrıştırma-ötekileştirme üzerine kuranlar, benden olanlar-olmayanlar diye toplumu ikiye ayıranlar, en sonunda, küçücük bir çocuktan medet umar hale gelmişlerdir. Çocuğa mikrofon verip Ana Muhalefet Partisinin liderine hakaret ettirip, gülücükler atanlara sesleniyorum; ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı sizin kirli, çirkin siyasetinize alet ettirmeyeceğiz.