CHP’li Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

ADETA DONDUK

Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş (AFJET), ilimizdeki çok sayıda konutların, iş yerlerinin ve hastanelerin ısınma ihtiyacını karşılayan, AFJET’li yerleşim yerlerinin değerine değer katan önemli bir işletmedir, ilimizin marka şirketlerinin başında gelmektedir. Önceki yıllarda da çok soğuk kış ayları geçirdik ancak bu yıl olduğu kadar üşümemiştik. 2021-2022 kış aylarını adeta donarak geçirdik.

GERÇEK SORUNLAR GİZLENİYOR

AFJET yetkililerinin, “vatandaşların sakin olmalarında fayda olduğu, ısıtma sistemindeki mühendislik hesaplarının eksi 5’e göre ayarlandığı” gibi açıklamalar, tatmin edici değildir. Afyonkarahisar gibi kış aylarında ortalama eksi 15-20 derece soğukların olduğu bilinen bir il için, eksi 5 dereceye göre mühendislik hesapları yapmakta başlı başına yanlıştır. Üstelik eksi 4-5 dereceleri yaşadığımız bu günlerde de vatandaşlarımız donmaya devam ediyor. Dolayısıyla burada yaşanan problem, varsayılan mühendislik hatasının yanı sıra, gerçek sorunların gizlenmesi, vatandaşa doğru açıklamanın yapılmamasıdır.

GEREĞİNİ YAPIN

Afjet’li vatandaşlarımız ısınamazken, hastanelerde bulunan hastalarımız ve sağlık çalışanlarımız da çok zor günleri yaşıyor, kabanlarla, battaniyelerle soğuk kış günlerini atlatmaya çalışıyorlar.

Kış aylarının sonlarına geliyoruz ancak havalar oldukça soğuk gidiyor. Yetkilileri göreve çağırırken, doğruları açıklamaya davet ediyoruz. Halkımıza daha fazla eziyet çektirmeyin.  Arıza neredeyse, çatlak, patlak, kuyularda göçük vs. ne varsa açıklayın ve hemen gereğini yapın. Bu önemli konunun takipçisi olacağız. Tüm vatandaşlarımıza sevgiler, saygılar.