Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi, Dinar İlçesi, Şuhut İlçesi’ne bağlı Kayabelen Köyü ve Afyonkarahisar Merkezde bir dizi ziyarette bulunarak istek ve talepleri yerinde dinledi.
ÇİFTÇİLERİMİZ DERT İÇİNDE
Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde CHP Sandıklı İlçe Başkanı Raşit Güneş ile birlikte çiftçilerle görüşerek sorunları yerinde dinleyen Milletvekili Köksal, "Kuraklıktan dolayı bu yıl çiftçilerimiz ciddi anlamda zarar yaşamış. Belde de özellikle haşhaş üreticilerinde verim kaybı yüksek. Susuzluk büyük sorun. Çiftçi kaderine terk edilmiş durumda. Kuraklık yüzünden ekinler bu yıl başak veremedi, kurumaya yüz tuttu. Çiftçilerimizde ekinlerini biçip hayvanlarına yem olarak kullanmak zorunda kaldı. Afyonkarahisar’ın her bölgesinde çiftçinin derdi aynı. Başta gübre olmak üzere tarımdaki girdi maliyetleri cep yakıyor. Çiftçilerimiz maliyetlerin altında eziliyor. Tarımsal desteklerin hem artan maliyetlerin karşısında az olması hem geciktirilerek verilmesi çiftçilerimizi kan ağlar duruma getirmiş. Bu durumda çiftçimizi üretim yapamaz hale getiriyor. Afyonkarahisar'da da Türkiye genelinde de çiftçilerimiz dert içindeler." dedi.

KAPI KAPI ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Daha sonra Dinar İlçesi'ne geçen Milletvekili Burcu Köksal burada da CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Vatandaşların sorunun çözümü için kapı kapı çalışmaya devam ettiklerinin önemle altını çizen Köksal, "Halkımızın sorunlarının çözümü için, partimizin iktidarı için kapı kapı çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Sandıklı ilçemizde çiftçilerimizle görüştük. Dinar İlçemizde de esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Esnaf pandemide destek alamamaktan şikayetçi, çoğu kiracı olduğunu ayakta durmakta zorlandığını söylüyor. Ekonomideki kötü gidişatın üstüne gelen pandemi esnafı perişan etmiş durumda. AKP Genel Başkanı Erdoğan Milletvekillerine İl Başkanlarına teşkilatına kapı kapı dolaşın diyor. Nasıl dolaşacaklar? Dolaşıpta ne diyecekler? Pandemide vatandaşa yardım eli uzatmayıp itibardan tasarruf edilmez diye yaptırdıkları yazlık kışlık sarayları mı anlatacaklar? İşsizler ordusuna hergün yenileri eklenirken kendi bürokratlarına çifter çifter maaş verildiğini mi anlatacaklar? Çiftçi gübrede, mazotta, ilaçta, yemde zamlarla ezilirken borçlarını ödeyemezken ithalatta gümrük vergisini sıfırlayıp ithalat yapan yandaşlarına milyonlar kazandırdıklarını mı anlatacaklar? Pandemide esnafın vergi borçlarını dahi faiziyle erteleyip milletin anasına küfreden müteahhide gelince milyonlarca liralık vergi borcunu bir kalemde sildiklerini mi anlatacaklar?" ifadelerini kullandı.


SORUNLARI YERİNDE TESPİT ETMEMDEN RAHATSIZ OLMUŞLAR..!
Milletvekili Köksal, Şuhut İlçesi'ne bağlı Kayabelen Köyü'nde, CHP Şuhut İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte gençlerin asker eğlencesine katılıp hayırlı tezkereler dileyerek, "Ana muhalefet partisi Milletvekili olarak yaşanan sorunları yerinde tespit edip çözüm için vatandaşlarımızla mücadele etmek çözüm önerileri sunmak iktidar partisinin seçimde söz veripte yerine getirmediği vaatlerin takipçisi olmak görevim. Ancak bu durum iktidar partisi Milletvekilini rahatsız etmiş olmalı ki bu duruma tepki gösterirken yaraya tuz basıyor demiş. İşinizi yapamıyor verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz. Güzel ülkemi kötü yönetiyorsunuz. Hodri meydan seçime gidelim iktidarımızda sorunların nasıl çözüleceğini ve yaraya nasıl merhem olunacağını göreceksiniz." şeklinde konuştu.
AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Milletvekili Burcu Köksal, hemşehrimiz Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, İl ve Sandıklı, Hocalar, Sultandağı, Çay İlçe Başkanları ve Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte Sandıklı İlçesi'ne bağlı Selçik Köyü'nde "Selçik Köyü Yaşarlar Fethi Yaşar Kültür Evi ve Misafirhanesi" ile Şehit Metin Özdemir Spor Kompleksinin açılış törenine katıldı.
HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİNDE BULUNDU
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Merkez İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede güven tazeleyen Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret edip tekrar kongreyi kazanan İsmail Kumartaşlı ve yönetimine hayırlı olsun dileğinde bulunan Köksal, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz'i ziyaret ederek, İl Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Afyonkarahisar merkez, ilçe, belde ve köy ziyaretlerinin ardından Denizli İline bağlı Merkez Efendi İlçesi'ne geçen Milletvekili Köksal, CHP Sandıklı İlçe Başkanı Raşit Güneş ile birlikte CHP Merkezefendi ilçe örgütünü ziyaret etti. Köksal daha sonra Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim