CHP’li Burcu Köksal’ın ismi önümüzdeki yerel seçimlede Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı noktasında konuşuluyor. Burcu Köksal’a Afyon Postası’ndan Nail Azbay, “Belediye Başkanlığına aday adayı olacak mısınız, hedefiniz belediye başkanlığı var mı?” Diye sordu.

Köksal’ın verdiği yanıt şöyle:  

İKTİDAR MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM

Ben şu anda CHP’nin Afyonkarahisar Milletvekili olarak TBMM’de ilimizi temsil ediyorum. Sorunların çözülmesi için elimden geldiğince mücadele ediyorum. İnşallah önümüzdeki seçimlerde CHP iktidarında Afyonkarahisar’ın iktidar milletvekili olarak şehrimizin hakettiği yere gelmesini sağlamak için Eskişehir gibi dünya kentleri arasında yer almasını sağlamak için çalışacağım. 

VATANDAŞ UYGUN GÖRÜRSE…

Afyon’da büyük sorunlar var. Bu sorunların çözümü noktasında da ben görev insanıyım. Vatandaş bunu uygun görürse, genel başkanımız, partimizde bu kapsamda görev verirse o günün koşullarında ben verilen her türlü görevi partim için yaparım. Elimden gelen mücadeleyi gösteririm. 

BİZDE GÖREV VERİLİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise, konuyla ilgili şunu söyledi: CHP’de görev verilir. Ben son yerel seçimlerde genel başkanımızın görevlendirmesiyle Maraş’da büyükşehir belediye başkanlığına aday oldum. Partimin oy oranı yüzde 5’ti. Yüzde 30’a çıkarttım. Bizde görev verilir. Birincisi bu. İkincisi Marmaris’te Genel Başkanımıza bu soru soruldu. Genel Başkanımızıda Burcu Hanım’ın bu makama yakışacağını söyledi. 

MARMARİS’TE GENEL BAŞKANIMIZA SORULDU

Bende Genel Başkan Yardımcısı olarak şunu söylüyorum. Burcu Hanım, Afyon’u güzel temsil ediyor. Milletvekilimiz Burcu Köksal milletvekilliğine nasıl yakışıyorsa Afyonkarahisar Belediye Başkanlığınada öyle yakışır. Şu net. Önümüzdeki seçimde Afyonkarahisar Belediyesi CHP’li olacak.İl başkanımız, milletvekilimiz hep birlikte el ele vereceğiz. Önce milletvekilliği seçiminde adayımızı cumhurbaşkanı yapacağız. Afyon’daki milletvekili sayımızı artıracağız. Arkasında yerel seçimlere bakacağız. Bizim Maraş’ta bir laf var. Önce ağzımızdaki cevizi bir kıralık derler. Önümüzde genel seçim var. Genel seçimde cumhurbaşkanı adayımızı cumhurbaşkanı yapacağız. Afyon’dan milletvekilleri çıkaracağız. Son anketlerde şu anda Afyonkarahisar’dan 2 milletvekili çıkarıyoruz. 

-AFYON POSTASI'NDAN NAİL AZBAY'IN HABERİ.