Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkez, Dinar, Dazkırı ilçeleri ile Sandıklı İlçesi'ne bağlı Sorkun Köyü ile Şuhut İlçesi'ne bağlı Karaadilli Beldesi'nde esnaf, vatandaş ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi.

İlk olarak Afyonkarahisar merkezde minibüs duraklarını ziyaret edip şoför esnafının sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Burcu Köksal'a, minibüsçüler, akaryakıt zamlarının en çok mağdur ettiği kesimlerin başında geldiklerini söyleyerek, süre tahdidinden şikayette bulundular. Milletvekili Köksal ise sorunları yerinde tespit ettiklerini ve bu sorunların çözümü için çalıştıklarını kaydetti.   

ESNAF, VATANDAŞ ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR...

Daha sonra Dinar İlçesi'ni ziyaret eden Milletvekili Köksal, burada ilk olarak CHP Dinar İlçe Örgütü'nde partililerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Ardından CHP Dinar İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Köksal, sıkıntıları yerinde dinledi. Esnaflar satışların düşüklüğünden, vatandaşlar zamlar ve yüksek faturalardan, çiftçiler ise gübre, mazot ve yem zamlarından üretim yapamaz hale gelmekten şikayette bulundular. 

VATANDAŞ: GEÇİNEMİYORUZ!

Dinar pazarında esnaf ve vatandaşların taleplerini dinleyen Milletvekili Burcu Köksal'a vatandaşlar; hayat pahalılığından ve zamlardan dolayı geçim sıkıntısı çektiklerini belirtirlerken, pazarcılar da satışların durgunluğundan şikayette bulundular.  

VATANDAŞ TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ ZAMLARLA KARŞI KARŞIYA KALDI

Vatandaşların tarihte görülmemiş zamlarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Milletvekili Köksal, "Her geçen gün halktan kopan iktidar, vatandaşlarımızı 2022 yılına girerken tarihte görülmemiş elektrik ve doğalgaz zamları ile karşı karşıya bıraktı. İlimizi baştan başa ziyaret eden bir Milletvekili olarak her gittiğim ilçede, her beldede, her köyde vatandaşın fatura kâbusu gördüğüne şahit oldum. Halk, artan elektrik faturaları dolayısıyla üretimden, katma değer sağlamaktan; yüksek doğalgaz faturaları dolayısıyla üşüme pahasına ısınmaktan vazgeçiyor. 'Evde atletle dolaşmasınlar', 'muhalefet bir bardak suda fırtına koparıyor' diyerek yirmi yıllık iktidarınızın sonunda ülkemizi getirdiğiniz bu acı durumdan kurtulamazsınız." ifadelerini kullandı. 

ARTIK İKTİDAR YANDAŞLARI BİLE FATURALARIN BÜYÜK SORUN OLDUĞUNU KABUL EDİYOR

AKP yandaşlarının bile faturaların büyük sorun olduğunu kabul ettiğinin önemle altını çizen Köksal, "Tabii iktidar, faturaları eleştiren herkesi terörist olarak görmek istediği için yakında yandaş yazarlar da hainlikle suçlanacak. Elektrik ve doğalgaz faturaları, iktidarın insafına, kâr peşinde koşan müteahhitlerin inisiyatifine bırakılamaz durumdadır. Hemen, ivedilikle faturalara gelen zam geri çekilmeli; bu karara imza atan ve sorumluluk taşıyan her görevli istifa etmelidir. 'Ben yapmadım, kim yapmış' şaşkınlığıyla başınızı kuma gömmeniz, asıl sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz. Türkiye'de 2018 yılından bu yana tüm kararlar Saray'dan, hatta bir tek şahıstan alınmaktadır. Zammı yaparken değil, tepkilerden sonra faturaları aklınıza getirmeniz, vicdan sahibi her vatandaşın hafızasında yer etti. Yapılacak ilk genel seçimde vatandaş faturayı iktidara kesecek. Geliyor gelmekte olan." şeklinde konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARIYLA PROJELERİ İSTİŞARE ETTİ

Milletvekili Köksal, Dazkırı İlçesi'nde CHP Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’ın ev sahipliğinde CHP İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, CHP Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ve CHP Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ile birlikte belediye başkanlarının yapmış oldukları ve yapacakları projeleri istişare etti. Köksal daha sonra CHP Dazkırı İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte gündemi değerlendirdi.

ÇAMOĞLU GÖLETİ PROJESİNDE SULAMA ALANI NEDEN AZALTILDI?

İlçe, belde, köy ziyaretlerine ara vermeyen Milletvekili Burcu Köksal, Sandıklı İlçesi'ne bağlı Sorkun Köyü'nde CHP Sandıklı İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Sandıklı İlçe Kadın Kolları Başkanı ve partililerle birlikte vatandaşları ziyaret edip sıkıntılarını dinledi. Köksal, Sorkun-Çivril arasını kısaltacak 17 kilometrelik yola hala asfalt dökülmediğini ve Çamoğlu Göleti'nin projesinde sulama alanının azaltıldığını belirterek, "Yazın içme suyu sıkıntısı çekilen köyde zamlar nedeniyle çiftçinin beli bükülmüş durumda." diye konuştu.

VATANDAŞ EN KISA SÜREDE SANDIĞIN GELMESİNİ BEKLİYOR

Milletvekili Köksal Şuhut İlçesi'ne bağlı Karadilli Beldesi'nde de vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların en kısa sürede sandığın gelmesini beklediklerini ifade eden Köksal, "Şuhut-Karaadilli Beldemiz de vatandaşlarımızı ziyaret edip sıkıntılarını dinledik. Vatandaşlarımız belde de parke taşı döşendiği için çöken anayoldan, sürekli zamlanan gübre ve yemden üretim maliyetlerinin artışından dertliler. En kısa sürede sandığın gelmesini bekliyorlar." dedi.