Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Sandıklı İlçe Başkan Raşit Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Doğru ile birlikte Sandıklı İlçesi'ne bağlı, Hırka, Emirhisar, Saltık, Sorkun, Örme Kuyu ve Ballık köylerinde vatandaşları ziyaret ederek sıkıntıları yerinde dinledi.

ÇİFTÇİLER ZAMLARDAN DOLAYI ÜRETİM YAPAMAZ HALE GELDİLER

Çiftçilerin zamlardan dolayı üretim yapamaz hale geldiklerini, gençlerin iş bulamadığından dert yandıklarını kaydeden Milletvekili Burcu Köksal, "CHP iktidarında herkesin yüzü gülecek. Türkiye'yi 20 yıldır yöneten iktidar, beceriksizliğini saklamak için günü kurtaran tedbirlere yöneldi. Ama vatandaşlarımızın hali ortada. Millet evine ekmek götüremez hale geldi. Tarım ülkesi Türkiye'de vatandaşlarımız sebze, meyve alamaz hale geldi. Dikkat ederseniz, yoksulluk sınırını artık unuttuk; çünkü milletin büyük bölümü açlık sınırında. Yoksulluk sınırında yaşayanlar, görece zengin bile sayılıyor. Hiçbir gerçekliği olmayan ekonomi formülleri ile hiçbir müjde vermeyen kredi paketleri ile Türkiye'nin düze çıkması mümkün değil. Ülkemizin üreticiyi de tüketiciyi de kucaklayan, Atatürk dönemi kalkınma modeline ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün kalkınma modelini uygulamak için hazır. Geliyor gelmekte olan." dedi.

ÜRETİCİ ZAMLARDAN BEZMİŞ DURUMDA..!

Çiftçinin; mazot, gübre ve yeme neredeyse günlük, hatta saatlik gelen zamlardan bezmiş durumda olduğunu dile getiren Köksal, "Birde bunun üstüne doludan zarar görün çiftçilerimiz zararlarının karşılanmasını ve borçlarının faizsiz ertelenmesini istiyorlar. İstiyor istemesine ama karşılarında muhatap bulamıyorlar. AKP öncesinde Türkiye kendi kendine yetebilen bir tarım ülkesiydi. AKP iktidarında Türk çiftçisini kaderine terk edildi." ifadelerini kullandı.

CHP İKTİDARINDA AİLE DESTEKLERİ SİGORTASINI GETİRECEĞİZ

Ballık Köyü'nde çapa yapan emekçi kadınlarla görüşen Milletvekili Köksal, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yoksul kadınlar ve geçim sıkıntısı çeken kadınlar için Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. AKP Sudanlı çiftçinin ürününe alım garantisi verirken kendi çiftçisinin ürününü zararına satmasına neden oldu. Çiftçi için kurulan Ziraat Bankası'ndan tüpçüye, topçuya, sıfır faizli krediler verirken çiftçinin ihtiyacı olan kredi yüksek faizlerle verildi. Milletin anasına küfreden müteahhidin vergi borcunu silen AKP, çiftçinin borçlarını faiziyle istedi. AKP yandaşlarına çifter çifter maaş bağlarken çiftçinin kanunen hak ettiği desteklemeleri süresinde ve eksiksiz vermedi." şeklinde konuştu.

DEREÇİNELİLER CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Milletvekili Burcu Köksal'ın başlattığı CHP örgütlerinin CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etme geleneği Dereçine Belde Örgütü ile devam etti. Bu kapsamda "CHP Örgütleri Genel Merkez'le Buluşuyor" etkinliği çerçevesinde Dereçine Belediye Meclis Üyeleri ve Dereçinem Kadın Kooperatifi Üyeleri CHP Grup toplantısına katılarak akabinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiler. Dereçine heyeti Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na kooperatifin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.