Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte Çay İlçesi ile ilçeye bağlı Karacaören Beldesi ve Akkonak Köyü'nde esnaf, vatandaş ve çiftçileri ziyaret ederek sıkıntıları yerinde dinledi. 

NEREDE BİR SORUN VARSA ORADAYIM, İNADINA SAHALARDAYIZ...

Beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak vatandaşları ve pazar esnafını ziyaret eden Milletvekili Köksal, "AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle esnaf perişan halde. Nereye gitsek durum aynı. Bir dokunuyor bin ah işitiyoruz. Tabandan tavana tüm CHP'liler olarak her nerede bir sıkıntı, sorun varsa orada olacağız. İnadına sahalarda olmaya devam edeceğiz. CHP olarak yaşanan bu burhana karşı çözüm önerilerimizi her fırsatta dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Toplumun tüm kesimleri ülkenin gidişatından şikayetçi. Ülkemizin ekonomisi her geçen gün daha kötü gidiyor. Bu kötü gidişatın üstüne birde pandemi gelince esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz kısacası toplumun tüm kesimleri ağır bir darbe daha yedi. AKP ekonomik krize karşı gerekli yapısal önlemleri almayıp, günü kurtarma peşinde." ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLER: ZARARIMIZ BÜYÜK, KİMSE BİZLE İLGİLENMEDİ...

Daha sonra Karacaören Beldesi ve Akkonak Köyü'nde çiftçilerle bir araya gelen Milletvekili Köksal, dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerle görüştü. Mağduriyetlerini dile getiren çiftçiler, "Dolu taneleri ceviz büyüklüğünde idi. Çok büyük felaket oldu. Yağış yaklaşık 2 saat sürdü. Ürünlerimiz henüz olgunlaşmamışlardı bile. Şimdi bu haliyle çürüyecekler. Bu ürünlerden artık verim almamız mümkün değil. Zararımız ortalama 100-150 bin lira civarında. Kimse bizle ilgilenmedi. Herhangi bir destek almadık." dediler. 

ÇİFTÇİLERİMİZİN ZOR GÜNÜNDE YANINDA OLUN, ZARARINI KARŞILAYIN

Çiftçilerin zararının karşılanmadığını kaydeden Köksal, "Kimse çiftçinin halini sormamış dolu yağışı nedeniyle meyve ve sebzeler adeta delik deşik olmuş. Yanlış tarım politikalarıyla ve maliyetleri yükselterek canından bezdirdiğiniz çiftçinin bu zor gününde bari yanında olun zararını karşılayın. Çay ilçemizde yaşanan dolu yağışı sonrasında tarlalar zarar görmüş durumda. Çiftçi perişan olmuş durumda. Bu bölgede üretici çitlemelik kabak dediğimiz bir cinsi yetiştiriyor. Ancak yaşanan dolu yağışı sonrası kabakların üstü berelenmiş. Bu tarlalardaki zarar gören ürünlerin içleri boş ve artık verim alınması mümkün değil. Sadece kabak tarlası değil, elma bahçesi, mısırlar da yaşanan dolu yağışından zarar görmüş. Bu durum gelecek yılın verimini de etkiliyor." diye konuştu. 

BİR AN ÖNCE ÇAY İLÇESİNE GİDİN VE ZARARIN BOYUTUNU GÖRÜN!

Çiftçilerin her zaman olduğunu gibi yine destek alamadıklarını ve kaderlerine terk edildiklerine dikkat çeken Köksal, "Ne yazık ki, her zaman olduğu gibi yine üreticilerin zararı karşılanmıyor. Üreticiler; arayan soran, yüzümüze bakan yok diyor. Bu seneki mahsuller gitti, gözler zarar gördüğü için gelecek yılın mahsulleri de bu durumdan olumsuz etkilenecek diyor. Bu zarar ne şekilde karşılanacak? Hiç kimse bir şey söylemiyor bizler kaderimize terk edildik diyorlar. Zaten bu doludan, gördüğümüz kadarıyla yol boyunca bütün tarlalar zarar görmüş durumda ancak kimsenin zararı karşılanmamış. Lütfen bir an önce Çay İlçesi'ne gelin, Tarım Bakanı, İl Tarım Müdürlüğü, Sayın Valim gelin bu zararı görün ve bu üreticinin zararını karşılayın. Bu insanlar perişan olmuş durumdalar. Bu yılın ürünleri gitmiş, zarar etmiş durumdalar. Gelecek yıl da bu zararı çekecekler çünkü; ağaçların gözleri zarar görmüş. Lütfen, çiftçilerin sesini duyun." şeklinde konuştu.