Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, beraberinde partililerle birlikte sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek, Dinar İlçesi ile ilçeye bağlı Haydarlı Beldesi'nde vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelerek, salgın döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılar ile ülke gündemini değerlendirdi.

AKP MİLLETE DESTEK VERECEĞİNE PARA İSTEDİ...

Yaşanan ekonomik krizin üstüne koronavirüs salgınının patlak verdiğini kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal, "AKP'nin kötü yönetimi sonucu meydana gelen ekonomik krizin yaşandığı süreçte ortaya çıkan salgın sonrasında ülke ekonomisi çok daha derin bir ekonomik buhrana girdi. AKP bu süreçte vatandaşa, esnafa, sanayiciye, çiftçiye, işçiye, emekliye destek olmak yerine borç vermeyi tercih ediyor. Zaten borç içinde olan yurttaşlarımız artık evine ekmek götüremez hale geldi. Esnaflarımız siftah yapmadan kepenk kapatmayı bırakın kepenklerini açamaz durumdalar. Saray hükümeti tüm bunların üstüne vatandaşlarımızdan para istedi. Milletten toplanan paraların akıbetini sorduğumuzda ise Saray hükümetinden ses çıkmıyor." dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ TÜM İŞÇİLER İÇİN UYGULANMALI

Türkiye’de koronavirüs salgının ortaya çıktığı ilk günden itibaren iş yerlerini ayakta tutmaya çalışan esnafın artık ödemelerini yapamaz hala geldiğini dile getiren Köksal, "Salgın nedeniyle birçok sektör iş yapamadı, insanlarımız işine gidemedi, bu gidişatla ekonomi iyice felç olacak. Öte yandan kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçilerimizin ücretleri daha sonra yararlanacakları işsizlik ödeneğinden mahsup edilmemelidir. Yine kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi bu süreç içerisinde hiçbir şarta ve kurala bağlı olmadan tüm işçiler için uygulanmalıdır." ifadelerini kullandı.

ODA BAŞKANLARINI ZİYARET ETTİ

Milletvekili Av. Burcu Köksal, daha sonra Afyonkarahisar merkezde CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ve partililerle birlikte Afyonkarahisar Barosunu ziyaret ederek, barolara ve meslek odalarına ilişkin getirilmek istenen düzenlemeyle ilgili Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu. Ardından beraberindekilerle birlikte Afyonkarahisar Tabip Odası'nı ziyaret eden Köksal, Oda Başkanı Dr. Alev Türe'den pandemi süreci ilgili bilgi alıp meslek odalarına ilişkin getirilmek istenen düzenlemeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.