Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İscehisar İlçesi, Sinanpaşa İlçesi ve ilçeye bağlı Taşoluk, Serban Beldeleri ile Nuh Köyü ve Afyonkarahisar merkeze bağlı Bayramgazi Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve talepleri yerinde dinledi. 

PARTİLİLERLE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Milletvekili Burcu Köksal ziyaretleri kapsamında, ilk olarak CHP İscehisar İlçe Örgütünde partililerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Köksal, CHP'ye üye olan mermerci iş insanı Cüneyt Çirkin’in rozetini takarak üyeliğinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

BAŞKAN ŞAHİN VE MİLLET İTTİFAKI ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Milletvekili Köksal, daha sonra beraberinde CHP İscehisar İlçe Başkanı Bayram Atılgan ve partililerle birlikte İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’i ziyaret etti. Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, Demokrat Parti İscehisar İlçe Başkanı Yıldırım Mercan ve Demokrat Parti Kadın Kolları Başkanı'nın yer aldığı ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulunuldu.

MERMER SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI İŞTİŞARE EDİLDİ

İscehisar İlçesi'nin sevilen iş insanı Adnan Demirel'i beraberindeki Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ve Millet İttifakı ilçe başkanlarıyla birlikte ziyaret eden Köksal, Demirel'le mermer sektörünün sorunları hakkında görüştü. İş insanı Demirel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Köksal ise nazik misafirperverliği nedeniyle Demirel'e teşekkür ederek, mermer sektöründe yaşanan sıkıntıların giderilmesi için kendisine aktarılan konuları Meclis'te dile getireceğini kaydetti.

ÖDÜLLÜ SAĞLIK OCAĞI VİRANEYE DÖNMÜŞ..!

Daha sonra Sinanpaşa İlçesi'ne geçen Milletvekili Köksal, burada da beraberinde CHP Sinanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Demir ve partililerle birlikte belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaşları dinledi, sorunları yerinde tespit etti. İlçeye bağlı Nuh Köyü'nde 1994 yılında ödül alan Sağlık Ocağı'nın şuan ki halinin içler acısı olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Ödüllü Sağlık Ocağı'nın bakımsızlıktan sıvaları dökülmüş çatısı çökmeye başlamış yabani otlar etrafını sarmış viraneye dönmek üzere. Köylü bu binanın eski haline dönmesini işlerlik kazanmasını istiyor." dedi.

TAŞOLUK'TA PTT ŞUBESİ'NE HAFTA 1 GÜN PERSONEL GÖREVLENDİRİLİYOR

Beraberinde heyet ile birlikte Taşoluk Beldesi'ni ziyaret eden Köksal, burada da vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek, "Taşoluk Beldesi'nde PTT Şubesi'ne haftada 1 gün personel görevlendiriliyor ve şimdi şube acenteya çevrilmek isteniyor. Vatandaş bunu istemiyor. Sinanpaşa'nın en büyük beldesi olarak Taşoluk iktidarın ilgisizliğinden dert yanıyor ve ilçe olmak istiyor. Bu konuda iktidardan destek bekliyor." ifadelerini kullandı.

SERBAN'DA SULAR AKMIYOR, ELEKTRİK KESİNTİSİ VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRMİŞ

Serban Beldesi'nde de incelemelerde bulanarak vatandaşları dinleyen Milletvekili Köksal, "Belde de sulama sıkıntısı ve hergün sabah yaşanan 2 saatlik elektrik kesintisinden dolayı vatandaşlar mağdur olmuş durumdalar. Sorunlarının çözüme kavuşmasını bekliyorlar." şeklinde konuştu.

KÖY SAKİNLERİ: YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ, İÇTİĞİMİZ SUYUN ZEHİRLİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR...

Ziyaretleri kapsamında Afyonkarahisar merkeze 20 kilometre uzaklıkta olan Bayramgazi Köyü sakinleri ile bir araya gelen Köksal, burada da vatandaşların sıkıntıları dinledi. Köy sakinleri kendi imkanları ile su bulmaya çalıştıklarını belirterek, "Ancak şu an suyumuz yok. İçtiğimiz sular için ‘zehirli’ diyorlar. Bulduğumuz su ile yetinmeye çalışıyoruz. Bu su sıkıntısı için yetkililerden yardım istiyoruz.” dediler. 

İÇMEYE SU BULAMIYORUZ, TANKERLERLE SU İHTİYACIMIZI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bayramgazi Köy Muhtarı Erdal Çetin, "Köyümüzün en büyük sıkıntısı su sıkıntısıdır. Yani merkeze yakın olan köyümüzde su sıkıntısı yaşamaktayız. Evimizdeki şebeke suyumuz dâhi şu anda yok. Yeri geliyor içmeye bile su bulamıyoruz. Tankerlerle ihtiyacımızı gideriyoruz. Burada en başta gelen nedenlerden biri; açılan kuyuların yetersiz olmasıdır. Bir diğer neden ise; aşırı şekilde açılan kaçak kuyuların artması aynı zamanda buralardaki su ile sulama yapılmasıdır. Köyümüzde bulunan şirketlerin önüne geçemiyoruz. Devlet Su İşleri’ne (DSİ) müracaatımızı yaptık ama yine de önüne geçemedik. Kaçak kuyuların kapatılmasını istedik. Yenilenme yapıldı. Biz bunların kapatılmasını gerekirse sayaç takılmasını istiyoruz. 24 saat boyunca yer altı sularına zarar verirsek 2 yıl sonra biz bu köyde ne yapacağız? Terk edip gitmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

ÖZEL ŞİRKETLERİN SONDAJLARI NEDENİYLE KÖY SUSUZ KALDI, NEREYE BAŞVURU YAPTIKSAY BİR SONUÇ ALAMADIK

Köyde 3 ayrı özel şirketin sondajları nedeniyle bütün yer altı sularının çekildiğini kaydeden Köy Muhtarı Çetin, "Bundan dolayı bizler çok büyük su sıkıntısı çekiyoruz. Bu sıkıntı için de kime, nereye başvuru yaptıysak bir sonuç alamadık. Yenileme yapıyoruz, sondaj açıyoruz hepsi maliyetli zaten. Onu alabilmek 2 ayımızı geçiyor. 2 ayda köyde su olmadığı zaman bitiyoruz haliyle. Kendi imkanlarımız ile elimizden geldiğince millete su dağıtmaya çalışıyoruz. Ayrıca suyun içerisinde patateste kullanılan “promat” maddesi çıkıyor. Buda buradaki tarımda suyun kullanılmış olduğunu gösteriyor. Bu madde insanlar tarafından kullanıldığında araştırmalarımıza göre “kanser” meydana getiriyor.  Buradan gelen suyu, bu nedenlerle sadece evlerimiz için kullanıyoruz, içmek için değil.” dedi.

MERKEZE 20 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ BAYRAMGAZİ KÖYÜ SUSUZLUKTAN KIRILIYOR

Bayramgazi Köyü'nün tabiri caizse susuzluktan kırıldığını dile getiren Milletvekili Köksal, "AKP’ye diyoruz ki, yeter artık. Artık yandaşlara verdiğiniz taviz yeter. Vatandaş susuzluktan kırılıyor. Afyonkarahisar Bayramgazi Köyü'nde ruhsatsız açılan kuyular yüzünden köyün asırlık çeşmesi dahi kurumuş muhtar tankerle su getirirken köylülerde kendi imkanlarıyla su taşıyor. Öte yandan köy konağı her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Duvardaki çatlaklar binadaki kayma herkesçe görülüyor. Biran önce konağın yapılması ve kaçak kuyuların sebep olduğu su sıkıntısının çözülmesi gerekiyor." diye konuştu.

YETKİLİLER BAYRAMGAZİ KÖYÜ'NÜN SU SIKINTISINI LÜTFEN ÇÖZÜN, KÖYÜLÜNÜN SESİNİ DUYUN...

Afyonkarahisar’a bu kadar yakın olan, merkeze bağlı köyde insanların su sıkıntısı çektiklerini kaydeden Milletvekili Köksal, "Bunu sebebi ise; kaçak vurulan, uygunsuz olarak açılan kuyular. Burada vatandaş, AKP'nin yandaşlarına verdiği tavizler yüzünden su sıkıntısı çekiyor. Kaçak vurulan kuyular yüzünden köydeki çeşmeler akmaz olmuş. İnsanlar, tankerler ile kendi imkânlarıyla su çekiyorlar ve burada ciddi bir mağduriyet var. Muhtar ve köylüler seslerini duyurmaya çalışıyorlar, bu sorunu çözmeye çalışıyorlar, çözülmesi için mücadele ediyorlar. Bizde buradan Vali Bey’e sesleniyoruz, bakanlığa sesleniyoruz, yetkililere sesleniyoruz: Lütfen, bir an önce Bayramgazi Köyü’nün bu sıkıntısını çözün." dedi.