CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dünkü açıklamasında şunları söyledi:

ONURLUCA TİCARET YAPIYORUM

“Gerçek gündemi konuşmak varken, kendi özelimle ilgili açıklamalar yapmak için bu basın açıklamasında bulunuyoruz. Biliyorsunuz geçen hafta Nail Azbay arkadaşımız bir soru sormuştu. O soruya açıklık getirmek ve konulara gerekli yanıt vermek için gerekli açıklamaları yapıyorum. Biliyorsunuz Kocatepe Gazetesi’nde işletmemde, ben kıraathane işletmecisiyim, eşime ait kıraathaneyi çalıştırıyorum. 27 yıllık öğretmenlik hayatımdan sonra bu iş yerini açtım. Onurluca 27 yıllık öğretmenlik yaptım. Onurluca da ticaret yapıyorum. 

HABER ASILSIZDIR

Kocatepe Gazetesi’nde iş yerimde kumar oynandığı ve bununla ilgili tutanak tutulduğuyla ilgili haberler çıktı. Bu haberler asılsızdır. Nail arkadaşım burada o arkadaşım soru sormuştu. İş yerinizde kumar oynandı mı diye. Ben hayatım boyunca hiç kumar oynamadım. İşletmemde de kumar oynanmasını asla kabul etmedim. Evet pandemi sürecinde oyun oynamak kıraathanelerde yasaktır. 

EŞİMİ HASTANEYE GÖTÜRDÜĞÜM HASTANEDE İŞLETMEMDE NORMAL OYUN OYNANMIŞTIR

Evet ben eşimi tıp fakültesinde bir aydır tedaviye götürüyordum. O esnada iş yerimde normal oyun oynanmıştır. Bu sırada da gerekli tutanak tutulmuştur. Ama bu asla paralı kumar değildir, bu normal oyundur. 

BUNU TASVİP ETMİYORUM

Normal oyun oynanması da tabi ki pandemi döneminde yasaktır, bunu asla tasvip etmiyorum. Bunu da elbetteki tasvip etmiyoruz. Bu da doğru değildir, benim işletmeme gelen pek çok meslek grupları, arkadaşlarımız var, onlar işletmenin ne durumda olduğunu nasıl hijyen olduğunu, pandemi koşullarına nasıl uygun olduğunu herkes biliyor. O nedenle biz de pandemi koşullarında üzerimize düşenleri yapmaya gayret ediyoruz. Elbette bu ülkede sıkıntıları, pandemi koşullarındaki kuralları üzerimize düşenleri de yapmaya çalışıyoruz. 

O TUTANAK KUMARLA İLGİLİYSE İSTİFA EDERİM

Ama bizim asıl hedefimiz, burada gerçekten esnaf kan ağlıyor. Bizlerin de sıkıntıları var. Esnaflar özellikle kıraathaneciler biliyorsunuz ülkemizde intihar etmeye başladı. Bu sektörde esnafların içerisinde en sıkıntıda olan esnaf gruplarından birisi de bizleriz. Keşke Kocatepe Gazetesi de bu haberleri araştırıp öyle yayınlamış olsaydı. Asla, eğer buradan ilan ediyorum. O tutanak eğer kumarla ilgili ise ben merkez ilçe başkanlığı görevimden istifa etmeye hazırım. Yoksa derhal Kocatepe Gazetesi bunu ispatlamakla mükelleftir. 

AFYON’UN HER KÖŞESİNDEYİZ

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Afyon’un her köşesinde çalışıyoruz. Bizlere bu şekilde çamur atarak çalışmamızı engelleyemezler. Bizler halkın umudu olacağız. Umudun hikayesini de burada yazacağız. Buradan yeniden deklare ediyoruz. AKP iktidarı Afyon yerelinde de yönetemiyor. Sorunları da çözemiyor. Bizler dostlarımızla, demokrasi güçlerimizle birlikte AKP’nin elinden yerelde de iktidarı alacağız. Bunu gördükleri için de bize farklı şekiller de çamur atmaya çalışıyorlar. Asla bu söylemler bizi çalışmamızdan alıkoymayacaktır. Asla bizler yüz kızartıcı her hangi bir olayın, işlemin, faaliyetin, içerisinde olmayız, olduğu zaman da gereğini hemen yaparız. Bu kadar dürüstçe siyaset yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Ben eğer sorularınız varsa o sorularınızı cevaplandırmaya da hazırım, Nail arkadaşım burada olduğu için ben Nail arkadaşımın da yani o soruyu sorarken de yani ne amaçla sorduğunu, yani kumar oynandı mı, normal oyun mu şeklinde eğer açıklama yaparsa sorarsa onu da açıklamaya hazırım arkadaşlar.”