Yalçın Görgöz’ün açıklaması şöyle: 

SALTANAT YIKILDI

Bugün Laik Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümü. Cumhuriyet, yıllarca işgal altında tutulmuş, yoksul bırakılmış bir toplumun özgürlük ve bağımsızlık sevdasıdır. Cumhuriyet saltanatın yıkılarak, milli iradeye, milletin egemenliğine dayanan bir devlet düzeninin kurulmasıdır.Tüm yurttaşların hakları ve eşitliğini esas alan cumhuriyetimiz, kula kulluk düzeninin yıkılarak, eşit yurttaşlığı getiren sistemin adıdır. Yani laik Cumhuriyet hak-hukuk-adalet-özgürlük ve eşitliktir. Cumhuriyetimiz Çanakkale’de, Sakarya’da, İnönü’de, Kocatepe’de, Dumlupınar’da ve daha birçok cephede, emperyalist devletlere karşı canları pahasına vatanını koruyan şehitlerimizin kanıyla kurulmuştur.

TARİHİN EN KÖKLÜ DÖNÜŞÜMÜ

Cumhuriyet, tarihimizin en köklü dönüşümü, en büyük devrimidir. Bu devrimi gerçekleştiren Gazi Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşları ise en büyük devrimcilerdir. Bugün ne yazık ki, cumhuriyet değerleri, cumhuriyet felsefesi, cumhuriyet kurumları, özgürlüğün, eşitliğin ve demokrasinin değerini kavrayamamış, dini istismar eden bazı kesimlerce ağır biçimde tahrip edilmektedir.

DAHA ÇOK SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk:” Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” diyerek, Cumhuriyeti koruma görevini Türk  gençliğine ve Türk Milletine emanet etmiştir. Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize, her zamankinden daha çok sahip çıkacağız.Egemenliğimizi hiçbir suretle hiçbir kişiye, hiçbir zümreye, hiçbir sınıfa teslim etmeyeceğiz. Laik Demokratik Cumhuriyetimiz üzerinde kurulmak istenen  hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğiz. Kendisini tek başına devlet gören, milletin üstünde gören anlayışla mücadele edeceğiz. Benim Laik Cumhuriyetim saltanat buyruğu değildir. Bağımsızlık ve özgürlük iradesidir, emektir, sevgidir, aşktır, bilimdir, halktır.

6’NCI FİLOYA SECDE ETTİLER

Dün 6. Filoya secde edenler, bugün Amerikan uşaklığına devam ediyor. Dün 6. Filoya defol diyerek Amerikan askerlerini denize döken bizler bugün aynı anlayışla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu duygu ve  düşüncelerimle, Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yılını kutluyorum.  Kurucu önderimiz  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mücadele arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşasın Laik Cumhuriyet.