Görgöz'ün açıklamaları şöyle: 

BÜYÜKŞEHİRLERİ KAYBEDİNCE NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

Akp, 25 yıl boyunca İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehir belediyelerini ve belediyelerin tüm kaynaklarını keyfince kullandı. Büyükşehirleri kaybedince de ne yapacağını şaşırmış durumda. İktidar, çıkarttığı genelgelerle, Danıştay kararlarıyla seçilmiş belediye başkanlarının atama yetkilerini ellerinden almaya, belediye kaynaklarına el koymaya, halka hizmetin önünü var gücüyle kesmeye çalışıyor. 
İstanbul Belediyesi’ne ait olan Galata Kulesi’ni, Taksim Gezi Parkı’nı vakıfların mülkiyetine aldılar. Haydarpaşa, Sirkeci garlarının işletmelerini yandaş şirketlere devrettiler. Belediyelerin yetkilerini sınırlandırarak, personel alımlarını bile iktidar yetkisine alma hazırlığı yapıyorlar. 

HALKIN İRADESİNE KARŞI HİÇBİR PLAN TUTMAZ

Daha karanlık planların, karanlık emellerin peşinde de olabilirler. Seçim yasasını antidemokratik bir şekilde değiştirmek ya da değiştirmeye yeltenmek, Yüksek Seçim Kurulu’nu devreye sokup, muhalefetin adaylarını türlü bahanelerle veto etmek gibi... Biz bunların farkındayız, biliyoruz. Göstermelik eylem planları da, reform açıklamaları da tutmadı tutmaz. Halkın gücü ve iradesine rağmen yapılan hiçbir plan tutmaz. Bu millet bugüne kadar öyle oyunları bozdu, öyle iktidarları, muktedirleri sandığa ve tarihe gömdü ki neye uğradıklarını şaşırdılar. Yine halkın hür iradesi sandığa yansıyacaktır.