Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altıntaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Dinar Şube Başkanı Hasan Ceylan ile birlikte sosyal mesafe kurallarına uyarak şehit annelerini ziyaret etti.

Her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olarak onların sorun ve taleplerinin çözüme kavuşması noktasında yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anneler Günü nedeniyle Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Annesi Arzu Şahin, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Tevfik Aksu’nun Annesi Emine Aksu ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Alim Çoban’ın Annesi Hesna Çoban Şentürk’ü evlerinde ziyaret etti.

EVLADINI VATAN İÇİN ŞEHİT VERMENİN TARİFİ YOK

"Sadece Anneler Günü'nde değil, hiçbir zaman şehitlerimizin emaneti olan annelerimizi unutmadık." diyen Köksal, "Şehit ailelerimize ve gazilerimize en iyi hizmetleri vermek, yaşanabilecek en iyi hayat standardında yaşatmak boynumuzun borcudur. Evladını vatan için şehit vermenin tarifi yok. Bu elbette siyaset üstü bir haldir. Şehitlerimizin aileleri, yakınları, gazilerimiz kesinlikle her zaman herşeyin en iyisini hakkediyorlar. Biz bugün güvenle yaşayabiliyorsak onların evlatları ve eşleri sayesindedir." dedi.

YALNIZ OLMADIKLARINI HATIRLATMAK İSTEDİK

Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle andığını kaydeden Köksal, "Şehit aileleri ve gazilerimiz başımızın tacıdır. Bu her zaman böyle olacak. Şehitlerimizin annelerini ziyaret ederek kendilerinin hiçbir zaman yalnız olmadıklarını hatırlatmak istedik. Bizleri ailenizin bir ferdi olarak görmenizi rica ediyorum. Ben her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin sorunlarının takipçisiyim ancak bizlerin görmediği bir sorun olursa da hemen iletmenizi önemle rica ediyorum. Şehit anne ve eşlerinin kayıpları geri verilemez. Bu vesile ile şehitlerimizin milletimize emaneti olan tüm şehit anneleri ile gazilerimizin anneleri olmak üzere bizleri hayata hazırlayan koruyucumuz, bizleri yetiştiren ilk öğretmenimiz olan tüm annelerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Şehit anneleri ise, Milletvekili Av. Burcu Köksal'a ziyareti nedeniyle teşekkür ederlerken, Köksal'ın sadece belirli günlerde değil her zaman kendilerini arayarak yada ziyaret ederek bir istekleri olup olmadığını sorduğunu bu nedenle gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ettiler.

Öte yandan Köksal, ziyaretlerinde şehit annelerine koronavirüs salgını sebebiyle dikkatli olmaları konusunda hatırlatmada bulunarak her türlü ihtiyaçlarında kendisinin bir telefon kadar uzakta olduğunu sözlerine ekledi.