Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı İlçesi ile ilçeye bağlı; Başkuyucak, Ülfeciler, Alacami, Çevrepınar, Yeniköy, Saltık, Karacaören köyleri ile Sandıklı Hayvan Pazarını ziyaret ederek istek ve talepleri yerinde dinledi. İlk olarak Sandıklı ilçe merkezini ziyaret eden Milletvekili Burcu Köksal, CHP Sandıklı İlçe Örgütü'nde partililerle birlikte gündemi değerlendirdi. CHP Sandıklı İlçe Başkanı Raşit Güneş, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Doğru ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Köksal, daha sonra ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek sorunları yerinde tespit etti.
ZAMLAR ÇİFTÇİYİ ÜRETİM YAPAMAZ HALE GETİRMİŞ
Türkiye'nin her yerinde sorunların aynı olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Nereye gitsek bir dokunup bin ah işitiyoruz. Vatandaşın sorunları hep aynı. Çiftçilerimiz zamlardan bunalmış, elektrik faturalarının yem, mazot ve gübre fiyatlarının düşürülmesini istiyorlar. Çiftçiler zamların geri çekilmesini talep ediyorlar. Gübre, mazot ve yem zamları çiftçiyi üretim yapamaz hale getirmiş. Köy sakinleri gençlerin çiftçilikten para kazanamadığı için köyleri terk ettiğini üniversiteyi bitirenlerin de iş bulamadığını söylüyorlar." dedi.


SALTIK KÖYÜ'NDE SU SORUNU HALA ÇÖZÜLMEMİŞ...
Sandıklı İlçesi'ne bağlı Saltık Köyü'nde su sorununun hala çözülmediğinin önemle altını çizen Köksal, "Saltık Köyü'nde daha önce defalarca dile getirdiğimiz su sorunu hala çözülmemiş. Sulama suyu da içme suyu da sıkıntılı. Bu köyümüzde de çiftçilerimizin sorunu aynı; gübre, mazot, yem ve elektrik zamları..!" diye konuştu.
ÜRETİCİLER: ZAMLARDAN BEZDİK, SÜT İNEKLERİNİ DAHİ KESİME YOLLUYORUZ
Milletvekili Köksal, beraberindeki partililerle birlikte Sandıklı Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti. Üreticiler yem ve mazot zamlarından bezmiş durumda olduklarını dile getirerek, "Süt ineklerini dahi kesime yolluyoruz. Yeme, gübreye, mazota yapılan zamlar ve elektrik faturalarının yüksekliği nedeniyle artık hayvanlarımıza bakmakta zorlanıyoruz. Hayvanlarımızı elden çıkartmak istiyoruz ama satacak müşteri de bulamıyoruz. Hükümet üreticiye gereken desteği hiç bir zaman vermedi. Devlet üretici için çiftçi için yapılması gerekeni yapmıyor. Üreticinin çiftçinin değeri kalmadı." şeklinde konuştular.


ÜRETİCİ PERİŞAN HALDE, KREDİ TAKSİDİNİ ÖDEYEMİYOR
Toplumun tüm kesimlerinin yaşanan ekonomik buhran nedeniyle evine ekmek götüremez hale geldiğini kaydeden Milletvekili Köksal, "Vatandaş, esnaf üretici, çiftçi perişan halde. Besiciler, başta yem olmak üzere girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle hayvanlarını satmak istiyorlar ama alıcı bulamıyorlar. Birçok üretici yem parasını ve çektikleri kredi taksitlerini ödeyemedikleri için hayvanlarını yok pahasına satmak zorunda kalmış. Ben ve tüm partili arkadaşlarım sürekli sahadayız. Kırsalda yaşayan üreticimizin, çiftçimizin sorunlarını yerinde görüyoruz. Ülkemizin dört bir tarafında sorunlar giderek büyüyor. Halkımızın desteğiyle CHP iktidarında biz toplumun tüm kesimlerine sahip çıkacağız. Geliyor gelmekte olan." dedi.