Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın "2021 Yılı Afyonkarahisar Aile Yılı Tanıtım Toplantısı"nda "Üniversitedeki gençleri evlendirmek için 1+1 veya 2+1 yurt yapalım." sözlerini sert bir dille eleştirdi.
MİLLET İŞ, AŞ GEÇİM DERDİNDE, BUNLAR ÖĞRENCİLERİ EVLENDİRME DERDİNDE
AKP Milletvekili Ali Özkaya'nın "Üniversiteli gençler okurken evlensin." sözlerine tepki gösteren Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Millet iş, aş, geçim derdinde bunlar öğrencileri evlendirme derdinde. Vatandaş tek maaşla ve ek işlerle çocuğunu okutmak için uğraşırken esnaf evine ekmek götüremezken, özel sektörde çalışanlar ücretsiz izne çıkarılırken, şirketler arka arkaya konkordato ilan ederken, çiftçi haczedilen traktörünün arkasından ağlarken, gençlerimiz kapı kapı iş ararken AKP Afyonkarahisar Milletvekilinin tek derdi üniversitedeki gençleri evlendirmek için 1+1 veya 2+1 yurt yapmak. Yazık ki ne yazık." dedi.
GENÇLER NE ZAMAN EVLENECEKLERİNE KENDİLERİ
KARAR VERSİN, SİZ ÖNCE GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLAYAN..!

AKP'nin tek derdinin eğitimsiz bir nesil yetiştirmek olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Bunların tek derdi eğitimsiz bir nesil yetiştirmek. Bırakın gençler ne zaman evleneceklerine kendileri karar versin. Siz önce o gençlere iş imkanı sağlayın. Siz önce işsizler için istihdam olacak fabrikalar açın. Siz önce KYK’ya borcunu ödeyemediği için icralık olan gençlerimizin derdine derman olun. Siz önce yıllarca dirsek çürütüp okulunu bitirdiği halde hala atama bekleyen gençlerimizin yüzünü güldürün. Büyüklerimiz önce iş, sonra aş, en son eş diye boşuna dememişler.” ifadelerini kullandı.