Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarete CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün yanı sıra CHP Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Hüsnü Taşer ve Alaaddin Nakilcioğlu ile il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“BİZ HER ZAMAN DOĞRUNUN YANINDAYIZ”

Ziyarette konuşan Başkan Zeybek, “Kentsel dönüşümle ilgili başkanımızın ifade ettiği üzere kimseyi mağdur etmeden ve gerçek değerlendirme yapılarak halkımızı da mağdur etmeden kentsel dönüşüme giren bölgeleri de Afyon’umuza en güzel şekilde nasıl kazandırabiliriz? Onun düşüncesi içerisindeyiz. Bunu da başaracağımızdan eminim. Tabii yapıcı her türlü eleştiriye açığız. Her şeyi bilme gibi bir şansımız yok. Yapılması gerekenleri ilettikleri zaman elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz her zaman doğrunun yanındayız. Afyon’umuz için yapmamız gerekenleri el birliği ile yapacağız.”

Görgöz'ün toplantı sonrasında basın mensuplarına gönderdiği açıklama ise şöyle:

RAYLI SİSTEM GÜZEL HİZMET

Afyonkarahisar Belediye Başkanına iadei ziyarette bulunduk. İlimizde yapılan, belediyemizin yaptığı olumlu hizmetler için tebrik ediyoruz. Örneğin raylı sisteme geçileceğinden söz ediliyor. Bunlar güzel hizmetler. Destekliyoruz. İlimizin daha modern, daha gelişmesi için önemli adımlar atılması gerekiyor. Sosyal belediyecilik Hizmetlerinin yaygınlaşmasında yarar var. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ELEŞTİRİLER VAR

Ancak olumsuz gördüğümüz gelişmeleri de eleştiriyoruz. Örneğin gündemde “Kentsel Dönüşüm” var. Afyon belediyesinin Facebook sayfasında kentsel dönüşümün ihalesinin Şubat ayında yapılacağının haberi var. Altındaki yorumlara bakarsanız çok fazla eleştiri olduğunu göreceksiniz. Biz de aylardır aynı şeyleri söylüyoruz. Kentsel Dönüşüm yapılacak mahalle sakinleri ve muhtarların, dönüşümün nasıl yapılacağından haberleri, bilgileri yok. Acilen TOKİ ihalesinden vazgeçip, belediyenin kontrolünde dönüşüm yapılmasını istiyoruz. TOKİ den çok şikayet var. Geçmişte de yaşandı, örnekleri var. 
Belediyenin de nasıl dönüşüm yapılacağını net olarak ortaya koyup, vatandaşı aydınlatması gerekiyor. 

TRAFİK SORUNU
Ayrıca ilimizin trafik ve park sorununu gündeme getirdik. Belediye başkanı bu konuda çalışmalar yapıldığını söyledi. 
Afyonluyuz, Afyonumuzu seviyoruz, daha güzel hizmetler yapılması için yapılacak hizmetlerin takipçisi olacağız. Belediye başkanımıza teşekkür ederek ziyaretimizi sonlandırdık.