3 Temmuz 2020’de Sakarya ‘nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca yurttaşımız da yaralanmıştı. Sonrasında, havai fişek fabrikasındaki malzemelerin kamyonla  sevkiyatı yapılırken bir patlama daha yaşandı ve 3 jandarma asker hayatını kaybetti, 12 vatandaşımızda yaralandı. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar dileriz.
 
Üst üste yaşanan bu patlamalar sonrasında İçişleri Bakanı Soylu, patlama olan fabrikaya ilişkin çalışma ve imar izninin en kısa zamanda iptal edileceğini söyledi.
 
Resmi bayramlarda, törenlerde, düğünlerde, asker uğurlamalarında alışkanlık haline getirilen havai fişek kullanımı çok fazla yaygınlaştı. Her türlü tehlikeye açık olan bu alışkanlığımızdan derhal vazgeçmek durumundayız.
 
Yetkililere, idare amirlerine çağrıda bulunuyorum:
Her türlü etkinliklerimizi, kutlamalarımızı görkemli bir şekilde yapalım ancak kutlamalarımızda havai fişek kullanmayalım, kullanılmasını da yasaklayalım. En fazla 5-10 dakika sürecek olan patlamalı gösterilerin vereceği keyif ve eğlence yüzünden, insanların ve diğer canlıların ölmesine ve doğanın kirlenmesine izin vermeyelim.