Görgöz'ün söyledikleri şöyle: 

300 DOLARLIK YAŞAM SEVİYESİNİN ALTINA İNDİK

AKP iktidarında asgari ücretin alım gücü iyice düştü. Hele hele son yıllarda adeta eridi. Asgari ücretle çalışanlar ağır hak kayıplarına uğradı. Sadece bu yılın Ocak ayında 2.324 TL olarak tespit edilerek yürürlüğe giren mevcut asgari ücret 11 ay önce Dolar/TL kuru ile 392 dolar iken şu anda 294 dolara karşılık geliyor. Yani asgari ücretli 11 ayda yaklaşık 100 dolar yoksullaştı. Daha da önemlisi asgari ücretin dolar karşılığının ilk kez dünyada sefalet düzeyi olarak kabul gören günlük 10 dolar, aylık 300 dolarlık yaşam seviyesinin de altına inmiş olmasıdır. 

EN AZ 3100 OLDU

Bilindiği gibi geçen hafta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin en az 3.100 TL olması ve vergiden muaf olması gerektiği önerisini kamuoyuyla paylaşmıştı.Asgari ücretin net ele geçen tutarının en az 3.100 TL olması, çalışanların alım gücünün güncel ekonomik şartlarda bir nebze de olsa korunmasını sağlayabilecektir. Asgari ücretin daha da iyileştirilmesi, çalışan kesimin yüzünün gülmesi CHP iktidarının hedefleri arasındadır.

392 DOLAR...

Yeni asgari ücretin 2020 başındaki 392 dolarlık seviyeye gelmesi için en az net 3.057 TL olması gereklidir. İşverenler üzerindeki vergi yükü hafifletilmelidir. Kayıt dışı istihdamın ve asgari ücretin altında işçi çalıştırmanın önlenmesi için gelir vergisinden muafiyet esas olmalıdır.