Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi'nde, beraberinde CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Dinar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Dinar Sanayi Sitesi Yönetimi, sanayi esnafı, Haydarlı Beldesi ile Ocaklı Mahallesi'ni ziyaret ederek istek ve talepleri yerinde dinledi. Milletvekili Köksal, Sandıklı İlçesi'nde ise beraberindeki CHP Sandıklı İlçe Başkanı Raşit Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte önce ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra ilçeye bağlı; Ballık, Soğucak ve Kızık köylerinde vatandaşlarla buluşarak sorunları yerinde tespit etti.


MECLİSTE DEFALARCA DİLE GETİRDİK, YİNE GÜNDEME GETİRECEĞİM ŞOFÖR ESNAFI MAĞDUR...
İlk olarak S.S. 16 Nolu Dinar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret edip kamyoncuların ve nakliyecilerin yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi alan Milletvekili Köksal, "Burada arkadaşlarımız ile birlikte şoförlerin, nakliyecilerin sıkıntılarını dinledik. Daha önce mecliste; topograf ile ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu, bu sorunun bütün şoförleri olumsuz etkileyebileceğini, bu soruna onların talepleri doğrultusunda düzenleme yapılması gerektiğini, mecliste defalarca dile getirdik. Bugünde bu yüzden süre konusunda burada şoför esnafının yaşadıkları mağduriyetler var. Özellikle bu konu ile ilgili Türkiye’de yeterli alt yapının sağlanamaması yüzünden kamyoncu arkadaşımız, tır kullanan arkadaşımız ne yazık ki süre dolduğu zaman; aracını koyabileceği, dinlenebileceği yeterli tesis olmadığı için süreye riayet edemiyor bu nedenle de çok ciddi cezalar alıyor. Zaten kamyoncu, nakliyeci yeterince para kazanamıyor. Dünyanın en pahalı mazotunu bu kesim kullanıyor, çiftçi kullanıyor, şoför kullanıyor. Zaten maliyet yüksek, yeterince para kazanamıyor birde üzerine bu şekilde eklenen cezalar ile ne yazık ki şoför esnafının yüzünün gülmesi pek de mümkün olmuyor. Bu ve buna benzer yaşanan tüm sorunları dinledik. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde önergeler vereceğiz. Meclis açıldığında bu sorunu yeniden gündeme getireceğiz." dedi.
ESNAF KAN AĞLIYOR!
Daha sonra beraberindeki partililer ile birlikte Dinar Sanayi Sitesi Yönetimini ziyaret edip sanayi esnafının sıkıntıları hakkında bilgi alan Köksal, "Esnafımızın aleyhine olan farklılıklar bir an evvel kaldırılmalı. Esnafımızın kira stopajı ve birçok masrafı vergiden düşülmeli. 2 yılı aşkın süredir yaşanan pandemi zaten siftahsız kepenk kapatan esnafımızı evine ekmek götüremez hale getirdi." ifadelerini kullandı.

BÜTÇEDEN ASLAN PAYINI "BEŞLİ ÇETE" DEDİĞİMİZ MÜTEAHHİTLERE VERDİLER
Ardından Dinar Sanayi Sitesi'ni ziyaret edip esnafın sıkıntılarını dinleyen Köksal, "Özellikle dükkanı kapatılan bunun sonrasında maddi kayıp yaşayan esnafımızın feryatları, iktidar tarafından yeterince duyulmadı. Biz onlar için elimizden gelen mücadeleyi gösterdik ki hiç olmaz ise kaybettikleri gelirin belli bir kısmını karşılayabilsinler. Devletin şefkatli kollarını bu dönemde hissedebilsinler. İktidar üzerine düşeni yapsın, yandaş müteahhitlere ayrılan ödenekler esnafımıza vatandaşımıza verilsin. Bütçeden aslan payı yine 'beşli çete' dediğimiz 'garanti ödemeler' adı altında kamu ihaleleri verilen, o beşli müteahhitlere verilirken esnafımıza da vatandaşımıza da 2021 bütçesinden hak ettiği destek verilmedi. Şu anda da esnaf bunun sıkıntısını çekiyor, yani hala bu maddi sıkıntılar çözülebilmiş değil. Esnaf kredi borçlarını ödeyemiyor, Bağ-Kur primlerini yatıramıyorlar, ciddi sıkıntı içerisindeler." şeklinde konuştu.
HAYDARLI BELDESİ VE OCAKLI MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Milletvekili Burcu Köksal, Dinar Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Acar Çuval Fabrikası'nı da ziyaret ederek sektörün yaşadığı sıkıntılar hakkında fabrika yetkilileri ve emekçilerle görüş alışverişinde bulundu. Köksal, Dinar İlçesi'ne bağlı Haydarlı Beldesi'nde ve Ocaklı Mahallesi'nde vatandaşları ziyaret edip burada da istek, talep ve sıkıntılarını yerinde dinledi.


TÜRKİYE ARTIK BU ŞEKİLDE YÖNETİLEMEZ
Dinar İlçe ziyaretinin ardından Sandıklı İlçesi'ne geçen Milletvekili Burcu Köksal, beraberindeki partililerle birlikte kahvehane ve esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyerek not alan Köksal, "Türkiye genelinde de Afyonkarahisar'da da sorunlar hep aynı. Bizde bu sıkıntıları yerinde tespit edip CHP olarak çözümlerimizi sunmak için her noktada mücadele ediyoruz. Şunu net olarak söyleyeyim; bu ülke, artık bu şekilde yönetilemez. İktidar nerden baksanız kopuyor. İşçisi, esnafı, çiftçisi, emeklisi, işsizi, öğrencisi... Herkes kan ağlıyor. Vatandaşların sorunlarının çözümleri ile ilgili somut bir adım atılmıyor. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Bu yüzden bir an önce sandığa gitmeli, millet iradesi sandığa yansımalı ve sandıktan çıkana herkes saygı duymalı. Bu ülkenin bir an önce, CHP iktidarının yönetimine ve CHP’nin ittifakına ihtiyacı var." diye konuştu.
OKULUN YERİ YANLIŞ BELİRLENMİŞ, VATANDAŞ TEPKİLİ BU YANLIŞTAN DÖNÜN..!
Beraberindeki partililer ve vatandaşlarla birlikte Sandıklı İlçesi'nde Cumhuriyet Ortaokulu'nun yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Köksal burada yaptığı açıklamada, "Okulun yerinin arsa içinde yanlış belirlendiği ağaçların kesileceği binanın duvara ve diğer binalara neredeyse sıfır mesafede yapılacağı için vatandaşlar tepkili. Bu yanlıştan dönülmesini bekliyorlar." dedi.
SOĞUCAK KÖYÜ'NDE SU SIKINTISI HAD SAFHADA, KOKUDAN DURULMUYOR...
Milletvekili Köksal, Sandıklı İlçe merkezi ziyaretinin ardından ilçeye bağlı Ballık, Soğucak ve Kızık köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Soğucak Köyü sakinlerinin su sıkıntısı çektiklerini dile getiren Köksal, "Köylülerimizle görüştük. Köyde su sıkıntısı özellikle yaz aylarında had safhada bu yüzden köylü dertli. Ayrıca kanal yapılmadığı için kokudan perişan durumdalar. Sıkıntılarının çözümünü bekliyorlar." şeklinde konuştu.