CHP’li Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

BUGÜN MİRASÇILAR OLARAK HUZURUNUZDAYIZ

Temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partimizin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 98. kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz. 

CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAK

Tek amacımız; sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu laik Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, çağdaş ve tam bağımsız Türkiye'yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında, iki büyük eserinizden birisi olarak belirttiğiniz Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyeler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. 

MÜCADELEMİZ KUVAYI MİLLİYEDEN SÖZÜMÜZ UĞUR MUMCU’DAN…

Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir. Çünkü bizler; Mücadelesini kuvayı milliyeden, Sözünü Uğur Mumculardan, Azmini Nazım Hikmet’lerden, İsyanını Pir Sultanlardan, Gücünü Deniz Gezmiş’lerden, Mahir Çayan’lardan, Vicdanını Erdal Eren’lerden, Ali İsmail’lerden, Özgürlüğünü Bülent Ecevit’in güvercinlerinden, Ve iradesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almış bir neslin evlatlarıyız. 

ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

ATAM; Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurtseverlere şükranlarımızı sunuyor, saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Halk Partimizin 98. yılı kutlu olsun…