Peynirci'nin burada yaptığı konuşma şöyle: 

BU MİLLETİN ANADOLU'DAN ÇIKMAYACAĞININ BELGESİDİR

30 Ağustos yalnızca Türk Milleti’nin değil tüm ezilen ve sömürülen halkların hatta tüm insanlığın; özgürlüğünün, kurtuluşunun, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığının, umudunun simgesidir. 30 Ağustos, bu milletin Anadolu'dan asla çıkmayacağının bir belgesidir.Bu cumhuriyetin neferleri, gençleri ve kadınları olarak büyük bir öfke ve üzgünlük içerisindeyiz. Bugün siyasi erk tarafından konulan yasaklar nedeni ile bir bayramı daha buruk yaşıyoruz. 

PANDEMİ KOŞULLARININ ARKASINA SIĞINIYORLAR

Geçmiş yıllarda coşkuyla kutlanan; 18 yıllık Akp iktidarı ile ‘tören düzenlenmedi’ denilmesin diye tören düzenlenen,  şimdilerde ise pandemi koşullarının arkasına sığınılarak engellenmeye çalışılan 30 Ağustos Zafer'i bu toprakların kurtuluşunun vesikasıdır. 30 Ağustos; Anadolu halkının tek bir yumruk olarak, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine savaş meydanlarında attığı en büyük tokatın destanıdır.Ancak unutulmaması gerekiyor ki, bizlere milli bayramlarımızı ve Atatürk’ümüzü asla unutturamayacaklar. Baskı ve engeller; bayramlarımızı, daha çok kamulaştırıyor, dinçleştiriyor. Güneşe korkmadan bakan Mustafa Kemalleri yeşertiyor. Biz gençler biliyoruz ki; bu ülkenin aydınlık geleceğini gökyüzüne korkarak bakanlar değil, gökyüzüne korkusuzca bakanlar; güneşi içenlerin türküsü kurtarmıştır, kuracaktır.

MEYDANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Her 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta ve 29 Ekim’de meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi gençliği mücadele azmini ve kararlılığını ‘Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten, canı uğruna son kurşununu düşmana sıkan Hasan Tahsin’den, ‘ Vatan onu parsel parsel satanların değil, uğruna darağacına gidenlerin vatanıdır’ diyen Deniz Gezmiş’ten almaktadır.Bu büyük zaferin onur ve gururu, gösterilen irade doksan sekiz yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, saygı ve rahmetle anıyoruz. 

Editör: TE Bilişim