AK Parti İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kendisine yöneltilen teleferik sorusuna yanıt verdi. Karahisar Kalesi’ne yapılacak olan yolcu garantili teleferik projesinin ihalesi hakkında Başkan Zeybek, şunları özetle söyledi: 

EN GEÇ MART AYINDA TELEFERİK İHALESİNE ÇIKIYORUZ

“Projeyi hazırlattığımız arkadaşımız, Kasım sonu gibi bize maliyetleri çıkardı. Piyasadaki dalgalanmalardan dolayı ihale sürecini biraz rölantiye koyduk. Bu ay içerisinde ya da en geç önümüzdeki Mart ayı içerisinde ihaleye çıkıyoruz.”

Askeri Havaalanı’na daha önceki açıklamalarında büyük bir NATO kuvvetinin geleceğini kaydeden Başkan Zeybek’e bu birliğin ne zaman geleceği soruldu. Zeybek, bu soruya şöyle yanıt verdi: 

ASKERİ HAVAALANI BÖLGESİNE NATO BİRLİĞİ GELMESİ

“Bizim askeri havaalanımız NATO’ya ait bir havaalanı. Daha önceki Valilerimiz döneminde benim il başkanlığı yaptığım dönemde, Afyon’a çok büyük bir birliğin geleceğini ve 500’e yakın personel için lojman talebinde bulunduklarını söylemiştik. Biz ona binaen belki sivil uçuşlara bundan dolayı müsaade edilmeyebilir diye düşündük. Sayın Vekillerimizin, Milli Savunma Bakanımızla yapmış olduğu görüşmede sivil uçuşlara açılabileceğini ifade etmişti Sayın Cumhurbaşkanımız. Mevcut havaalanı var orası iyice atıl vaziyete gelir diye herhalde düşünüldü. Ben sadece daha önceki Valilerimizin almış olduğu bilgiye binaen söylemde bulundum”

-Afyon Postası'nın Haberi.