Orman ve Su İşleri eski Bakanı TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

AFYON MEDYASI HER ZAMAN ÖRNEK

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, derneğin Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti olarak isim değiştirmesi ve yakın zamanda yapılan genel kurul toplantısı sonrası yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti. AGC Başkanı Sezer Küçükkut ve tüm yönetim kurulu üyelerini gönülden tebrik ettiğini söyleyen Eroğlu, “Biz bir nefer olarak emrinize amadeyiz. Afyonkarahisar’daki gazetecilerimiz, medya mensuplarımız tüm Türkiye’ye örnek gösterilecek durumdadır. Birlik ve beraberlik vardır. Başka yerlerde çoğu zaman bunu göremiyoruz. Ben Afyonkarahisar’ı daima örnek medya ve örnek Gazeteciler Cemiyeti olarak gösteriyorum.” dedi.

MÜBAREK TOPRAKLARDA ÖRNEK BİRLİK DEVAM ETMELİ

Afyonkarahisar medyasında birlik, beraberlik ve kardeşliğin devamını dileyen Eroğlu, “Afyonkarahisar şehitlerin kanlarıyla yoğurulmuş mübarek topraklardır. Afyonkarahisar istiklalimizin kazanıldığı topraklardır. Atalarımız 99 yıl önce 25 Ağustos günü Şuhut ilçemizden başlayarak Kocatepe’ye hareket etmiş 26 Ağustos sabahı Büyük Taarruz emriyle neticede düşman 9 Eylül’de denize dökülmüştür. Bu vesileyle Afyonkarahisar’ımızın yeni seçilen AGC yönetimini gönülden tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum. Cemiyet Başkanı Sezer Küçükkurt gerçekten çok kıymetli sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Aynı şekilde yönetim kurulu üyeleri de kıymetli kişilerdir. Herkesi gönülden kucaklıyorum. Allah sizlerden razı olsun.” diye konuştu.

EROĞLU GAZETECİLİK DENEYİMİNİ PAYLAŞTI

Rahmetli amcasının gazetecilik merakı olduğunu “Şuhut’un Sesi” adlı gazeteyi çıkardıklarını anlatan Milletvekili Veysel Eroğlu, kendisinin gazetede gerek mahlas kullanarak, gerek ismiyle yazılar kaleme aldığını, bu nedenle geçmişte gazetecilik yönü olduğunu söyledi. Gazetecilik ve esnaflığını bileğini kuvvetlendirdiğini belirten Eroğlu, “Bekir Oynağanlı’nın Belediye Başkanlığı döneminde gazetede tenkit içeren bir yazı kaleme almıştım. Yandaşlarına ceza kesmediği yönünde ‘Reis Bey ne yaptın?’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Bekir Ağa ertesi gün hemen babamın dükkânına damlayıp ‘Ne yaptın?’ demişti. Böyle bir hatıram vardır. Bir de Afyon Lisesi talebesiyken şehrimizin tepelerine bakar ‘Bu dağları kim ağaçlandıracak.’ diye düşünürdüm. O da bize nasip oldu” şeklinde konuştu. Gazetecilik ve esnaflık geçmişinin hem bürokraside hem de siyasette kendisine çok yarar sağladığını belirten Eroğlu, “Bu manada Sayın Hacı Hakkı Özsoy ağabeyimin de çok önemli katkılarını gördüm. Kendisi bizim iki alanda da duayenimizdir” dedi.

EROĞLU BASINLA SÜREKLİ HEMHAL OLDU 

AGC Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt, yönetim kurulu üyeleri olarak Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nu ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Eroğlu’nun hem siyasi yaşamında hem de önceki bürokratik yaşamında Afyonkarahisar basınıyla sürekli hemhal olduğuna değinen Küçükkurt şöyle konuştu: “Sayın Bakanımız Afyonkarahisar basın camiasının birliktelik çabalarında geçmişteki cemiyet ve dernek sürecinde, sonrasındaki dayanışmada ve tek çatı altında birleşmede kendilerinin büyük desteklerini gördük. Böylece cemiyet çatısı altında yeniden buluştuk. Sayın Bakanımız öğrencilik ve gençlik yıllarında gazetecilikle uğraşmış Şuhut ilçesi ve Afyonkarahisar’ın menfaatleri adına basın yoluyla hizmet etmeye çalışmış bir isimdir. Bu nedenle AGC’nin önceki dönemlerinde de üyeliği bulunan bir büyüğümüzdü. Cemiyetimizi ziyareti vesilesiyle Sayın Bakanımızın üyeliğini güncellemek amacıyla yeniden üyelik formunu takdim ediyoruz. Sayın Bakanımızın uygun görmeleri halinde Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin bir nolu üyesi olarak yeniden kayıtlarımızı güncellemek istiyoruz. Bu doğrultuda Afyonkarahisar basın camiasına Sayın Bakanımızın gösterdiği yakın ilginin ve hamiliğinin devam etmesini ve Cemiyetimize bir onur katmanızı diliyoruz.” 

Eroğlu, Cemiyet üyeliği tazelemekten büyük şeref duyacağını belirterek üyelik formunu doldurdu. Afyonkarahisar basınına her zaman katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Eroğlu, “Öncelikle basın mensuplarımızın TOKİ ile ilgili taleplerinin takipçisi olacağız. İhtiyacı olan tüm gazetecilerin bir ev sahibi olabilmeleri için çaba göstereceğiz” dedi.