Programda yapılan açıklamalar şöyle;

“BU MİLLETİN ŞAMARINI SANDIKTA YİYECEKSİNİZ”

Koray Aydın; “Ülkenin geleceğini gözlemleyen insanlar olarak, ülkenin gidişatına, şartlarına aslında biz isyan eden insanlarız. Teslim olmayan insanlarız. Direnç koyan insanlarız. Unutmayın her dönemin kendine göre şartları var. Bizim partiyi kurduğumuz dönemde, 2017 yılında Anayasa değişikliğiyle yapılan, tek adam rejimi inşası belki de bunu ateşleyen fitil olmuştur. Geride bıraktığımız zaman dilimi içerisinde öyle şeyler yaşadık ki; ülkenin yönetimini ele geçiren bir kişi, devletin gücünü, kuvvetini bir sopa haline dönüştürerek, milletin evlatları üzerinde o sopayı sürekli sallayarak, tehdit ederek, sindirme politikası izleyerek bir kaotik dönem meydana getirildi. Merakını dahi anlatmaya çekinen bir toplum yapısı ortaya çıktı. Ülkenin gidişatının bir ayrıştırmaya gittiğini unutmayacağız. Öyle bir ayrıştırmaya döndü ki; bir çatallı dil tepeden bakıyor. Bakışında bile böyle zalimce bir duruş var. 1 Nisan aynı zamanda iktidara Türk milletinin bir şamarıdır. Kendine geldi adam. 1 Şubat’ta kongreyi yaptığımız 15 gün sonra Türkiye’de seçim kararı oldu. Dedi ki; birkaç ay daha geçerse bunlar benim üzerimden silindir gibi geçerler deyip seçim kararı aldı ve 1,5 aylık seçim takvimi yaptı. Sandıktan kaçıp kurtulabilmek için. Ama biz onu da aştık ve seçime girme hakkı kazandık. Teşkilatları kurarak zaten bu hakkı kazanmıştık ama devletin gücünü kullanarak en adil olması gereken Yüksek Seçim Kurulu’ndaki ayak oyunlarını görüp, teşkilatı kurmakla kazandığımız hakkımızı 15 tane de milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi’nden alarak yedekledik. Recep Tayyip Erdoğan’a da; senin yapacağın ayak oyunlarına karşı direnç ortaya koyan kararlı insanların olduğunu gösterdik. Vatan sevgisi menşeyili bir hareketi korkutarak onu bu yoldan çekilmeye itemezsin. Ve sonuçta öyle olmuştur. Bunlar daha sizin iyi günleriniz. Abbas yolcu olduğunu zaten anladınız. Gidici olduğunuzu zaten anladınız. Bu millet bu döneme mührünü vuracak bir kararlılık içerisinde sandığın gelmesini bekliyor. Paşa gönlünüz ne zaman istersen. İster bugün koyun, ister seçimi zamnında yaparak bunu yapın. Bu milletin sandıkta şamarını yiyeceksiniz. İktidardan yok olup gideceksiniz ve o seçimin birinci partisi de İYİ Parti olacak” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’IN BİRİNCİ PARTİSİYİZ”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu; “4 yıl evvel biz bu yola çıkarken her şeyi göze alarak çıktık. Allah’ın izniyle eğilmeyiz, bükülmeyiz dimdik ayaktayız. Biz burada iki tane ev sahibi il başkanıyız. Aramızda Uşak il başkanı da var. O da sizleri selamlayacak. Biz Afyonkarahisar’da 18 ilçe, 42 belde, 900 küsür köy ve mahallede teşkilatlarını yüzde 80 seviyesinde yapılandırmış bir il teşkilatıyız. Kuruluşundan bugüne Afyonkarahisar’da girmiş, katılmış olduğumuz her iki seçimde de Afyon’da ikinci parti konumundayız. Çok az oy farkıyla kaybettiğimiz 2-3 tane belediyemiz var. Tabi bunlar yeni kurulan bir parti olarak, içerden ve dışarıdan çuvalımızı cımbızlayanlardan kaynaklı olarak bir takım sıkıntılar yaşanmıştır. Biz göreve geldiğimizde yüzde 15,5 genel il oranı vardı. Bugün 19’ncu ayın içerisindeyiz. Afyonkarahisar’ın birinci partisiyiz, birinci partisi…Allah’ın izniyle yapılacak erken veya zamanındaki seçimlerde Afyonkarahisar’ı şaha kaldıracağız. Tüm milletvekilliklerine talibiz. Bütün belediyeler talibiz. Her yere aday olacak birbirinden kıymetli binlerce dava arkadaşımız var. Allah’ın izniyle geldikleri gibi gidecekler.” şeklinde konuştu.

“ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR”

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz; “Afyonkarahisar ve Uşak kardeş ildir. İki il her zaman iç içedir. Biz partiyi kurarken ne için kurmuştuk? Bunlar ülkeyi yönetemiyorlar. Ülke iyi yolda değil. Biz İYİ’ler iktidara geleceğiz ve iyiliği memlekete getireceğiz. Uşak olarak özellikle son seçimde belediye başkanlığında ve belediye meclis üyeliğinde merkezde özellikle yüzde 37 oy alarak İYİ Parti’nin en yüksek oy oranlarında bir tanesini aldık yerel seçimlerde. Gelecek seçimlerde Afyon’da olduğu gibi Uşak’ta da birinci partiyiz Allah’ın izniyle. İnşallah İYİ’ler iktidar.” dedi.>>Afyon Postası'nın Haberi.