1945 yılında Afyonkarahisar’da doğan Atilla Keskin, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’dan sonra idam edilecekler listesindeydi. 

Keskin, Otuz Yıllık Hasret belgeselinde o günleri şöyle anlatıyor: 

4’NCÜ İDAM MAHKUMU BENDİM

“İstanbul’da meşhur Sansaryan Han’da kaldım. Sonra Mamak Cezaevi’ne geldik. 18 arkadaştık. Hepimize idam kararı verdiler. 4. İdam Mahkumuydum. Canımızdan çok sevdiğimiz üç arkadaşımızı götürdüler. Deniz, Hüseyin ve Yusuf. Sonra biz Niğde Cezaevi’ne getirildik. Umut etmediğimiz halde 1974’te bir af çıktı. Yurt dışına kaçak olarak sahte bir pasaportla çıktım. Evlendim ve ailemi geçindirmeye çalıştım.  12 yaşındaki oğlum Dede İnan’ı bir trafik kazasında kaybettik. Bu çok acı bir durumdu. Gurbetteyiz, Türkiye’ye gelemiyoruz ve Türkiye’deki akraba ve arkadaşlarımızla ilişkimiz kalmadı. 2007’de gelebildim Türkiye’ye. Hava alanında eski suçlarımdan dolayı tutuklandım. Arkadaşlarımın ve dostlarımın yardımıyla, dosyamın bulunamadığına dair belge ile serbest bırakıldım. 27 sene kopmuş olan bir bağı yeniden oluşturmaya çalıştım. Yazmayı çok seviyordum. Günlük tutuyordum. Bu günlükleri “Otuz Yıllık Hasret” adında bir kitap haline getirdim.”   

Belgeseli videodan izleyebilirsiniz. 

ATİLLA KESKİN KİMDİR?

Atilla Keskin 1945 yılında Afyon'da dünyaya gelmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesinden mezun olmuştur. 1964 yılında Türkiye İşçi Partisi üyesi olmuştur. 1969 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fikir Kulübü başkanı olarak görev yapmıştır.