Burhanettin Buğa’nın açıklamaları şöyle: 

DEVLET HASTANESİ’NE GİTMEK 25 DK SÜRÜYOR

2019 yılında sağlık İl Müdürü Dr. Serhat Korkmaz basın açıklaması ile Ataköy, Kanlıca, Harbiş bölgesine bir butik hastahane yapılacağını belirtmişlerdi. 2 yıllık süreç içerisinde hiç bir çalışma yapılmamasını üzülerek takip ediyoruz. Özellikle pandemi sürecinde Ataköy bölgesindeki acil hastaların Selçuklu mahallesinin en dip taraflarında yapılan yeni devlet hastanesi çok uzak kalıyor. 

Şehrin bir tarafından diğer uç tarafına ambulansla sevk edilen hastaların sevk süresi 20-25 dakikayı buluyor. 

BU İŞ VEBAL İŞİ

Bu uzak mesafedeki acil hastalarımız sevk edilirken bir hayli uzak  mesafeden kaynaklı zaman kayıpları canlara mal olur. Ataköy, Harbiş, Nazmi Saatçi, Ali İhsan Paşa mahallesindeki halkımız yıllardır bu problemi dile getirilmelerine ve Sağlık İl müdürü Serhat Korkmaz'ın bu projeyi  açıklamasına rağmen hala bir adım bile atılamadı.Acil hastalar için 1 dakikanın bile çok  önemi varken  çözemediğiniz bu süreç ve canların vebali sizin üzerinizedir. Bu iş vebal işidir dedi.

SALAR,SÜLÜN,NURİBEY,DEĞİRMENAYVALI BELDELERİ NE YAPSIN?

Salar, Sülün, Nuribey, Değirmenayvalı bölgesinde acil hastalarınınsa en kötü durumda olduğunu ve ciddi problemler yaşadığını kaydeden Buğa, şehrimizin bu beldelerinde yaşayan hemşerilerimiz sanki mahrumiyet bölgesinde ikamet edermişçesine ambulansla acil sevklerin yarım saati bulduğunu aktardı. Bu canlar bizimdir Ataköy bölgesine Afyonkarahisarımızın acil hastahane ihtiyacı vardır.