Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Afyon Postası’nın canlı yayınında konuştu. Gazeteci Nail Azbay’ın sorularını yanıtlayan Arslan, pandemi konusundan Afyon esnafının sorunlarına kadar, trafik sorunundan havaalanı ve raylı sistem projesine kadar pek alanda düşüncelerini paylaştı. 

İşte Arslan’ın programda söyledikleri: 

İNSANLARI BİRBİRİNDEN UZAK TUTMA GİBİ BİRİLERİNİN HEDEFLERİ VAR

Akıl bir işin sonunu görmektir. Erbakan hocamız bize böyle söylerdi. Şu anda insanları birbirlerine yaklaştırmıyorlar. Sanki insanları birbirlerinden uzak tutmaya çalışıyorlar. Birilerinin şu anda insanları birbirlerinden uzak tutmak gibi bir hedefleri var gibi. Bu benim şahsi görüşüm. Belki yanlış olabilir. Ama ben böyle düşünüyorum. Ben böyle bir şey sezinliyorum. Evden çıkarmıyorlar. İnternet alışverişleri patlıyor. Esnafın işleri sıkıntıya giriyor. Bu durum küresel sermayenin işine yarıyor. Bu dönemde hareketsiz kalıyoruz. Hareketsiz kalınca hastaneye gidiyoruz. İlaç kullanmak zorunda kalıyoruz. İlaç ne? Küresel ilaç firmaları. Gene aynı yere çıkıyor. Uzaktan eğitim ile çocuklar radyasyona maruz kalıyor. Çocuklarımız artık uzun saatler radyosuna maruz kalıyor. Tablet ve bilgisayar fiyatları artıyor. İşin sonuna baktığınız karlı çıkanlar hep küresel firmalarmış gibi bir durum var. 

PARK AFYON VE ESNAF ZOR DURUMDA 

Afyon’a bakıyoruz. Çarşının en işlek yerlerindeki mağazalar kapanıyor. Kiralık tabelaları asılıyor. Neden? İnsanlar evden çıkmıyor. Park Afyon mesela. En işlek yerlerden biri. Süreçten önce ile şu anki hali arasında çok fark var. Yerinde yeller esiyor. Orada da bir çok mağazanın kapandığı, işi bırakanların olduğu söyleniyor. Dolayısıyla Afyon’u küçük esnafın tamamen olumsuz etkiliyor. 

KAHVEDE VİRÜS YOK CAMİDE VAR

Kıraathanede virüs yok camide var. Şu anda cuma namazlarının son 6 rekat kılınmıyor. Adam akşama kadar kahvede dursa bir şey denilmiyor camide 6 dakika içinde virüs bulaşıyor. Bu hakikaten izah edilecek bir durum değil. 

DOLAR BİZİ ÇOK ETKİLİYOR SAYIN BAKANIM

Herkes işlerin kötü olduğunu anlatıyor. Ekonomi bakanımız mart şubattan iyi olacak diyordu. Şu anda her geçen gün birbirini aratıyor. Açıklanan rakamlar tutmuyor. Dolar tahmin edilen rakamları çoktan geçti. Sıkıştıklarında dolar beni ilgilendirmiyor diyor. Kendisini ilgilendirmiyordur belki. Ama vatandaşı çok ilgilendiriyor. Aldığımız her üründe dolar etkili. Bugün çiftçi yem alacak dolarla, yem alacak dolarla. Dolar herkesi etkiliyor. Dolar yükseldiği için elektriğe zam yapıldı. 1 Ekim’de bu zamlar devreye girdi. Kendileri bizi etkilemiyor diyor. Valla bizi çok etkiliyor sayın bakanım. 

Bize faizsiz krediler yeri geldiğinde hibeler verilmeli. 

CHP İLE ŞU ANDA İTTİFAK YOK

Sahada en çok bu soruyla karşılaşıyoruz. Bize CHP ve HDP ile ittifak yaptığımızı söylüyorlar. Şunu net bir şekilde söyleyelim. Biz HDP ile hiç bir zaman ittifak yapmadık. CHP ile evet ittifak yaptık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ittifaklar artık kaçınılmaz. AK Parti yüzde 49 oy aldı ama kendisi bile ittifak yapmak zorunda kaldı. Bizde bir ittifaka girmeliydik. İnsanlar bize barajı aşamayız diye oy vermiyordu. Bu yüzden ittifaka girelim istedik. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Bu ilkelerimizi kabul edenlerle çalışalım dedik. Birinci ilkemiz adalet. İkincisi ehliyet ve liyakat. Rüşvet, yolsuzluk ve üretim bazlı yatırımlar yapılacak dedik. Bu ilkelerimiz AK Parti’nin kapısını çaldık. AK Parti bize “siz parti olarak seçime giremezsiniz, sizin ilkelerinizi bilmeyiz, size 10 tane milletvekili yazalım bizim listelerden, bu şekilde seçime girelim” dediler. Bizim derdimiz milletvekili değil ki. Bizim derdimiz ülkenin güzel yönetilmesi. Bunu AK Parti kabul edilmedi. Bizi tanımadılar. Biz ilkeleri açıkladıktan sonra CHP biz bunları kabul ediyoruz çalışabiliriz dedi. Böyle denildikten sonra biz sizi istemiyoruz sizinle çalışmayız deme gibi bir şansınız var mı? Bizim ittifak yaptığımız seçimler genel seçimlerdi. Yerel seçimlerde biz kendi adaylarımızla girdik. Tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla yarışan tek partiyiz. İnsanlar bu ittifakın devam ettiğini zannediyor. Şu anda ittifak yok. Erbakan hocamızın kemiklerini sızlattılar diyorlar. Erbakan hocamız şu an gelse bize bu davranışımızdan dolayı alnımızdan öpecek. 

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE NE FARK VAR? 

Biz Yeniden Refah Partisi kurulmadan önce Fatih Erbakan’a genel merkezde genel başkanlık dışında hangi görevi istiyorsun denildi. Genel başkan yardımcısı denildi. Tamam denilerek kabul edildi. Burada bir yıl faaliyette bulun denildi. Biz kendisine makama oturmasını bekliyorduk. Ama kendisi gitti Yeniden Refah Partisi hayırlı olsun dedi. Bizde kendisine hayırlı olsun dedik. 

TRAFİK KONUSU BÖYLE ÇÖZÜLÜR

İnsanların doğduğu topraklarda karnını doyurabilmesi gerekiyor. Biz bugün köyde doğan insanımızı köyde tutabilseydik biz bugün bu trafik konusunu konuşmuyor olurduk. Köyde yaşayan insan şehre neden gelir? Tarımda para kazanamadıkları için bu insanlar şehre geliyor. Bugün bir asgari ücret 2340 lira. 1000 lirada pirim derseniz 3340 lira. Biz bu insana köyde 3340 lira kazanç temin edebilirsek bu insan köyden şehre gelmek istemez. Trafik sorunun çözümüde, konut fiyatlarının yüksek olmasıda burdan geçiyor. Temel mesele bu. İnsanın doğduğu topraklarda huzurlu ve mutlu yaşayabilmesi.

TRAMVAY KONUSU

Tramvay yapımının bizim şehrimize uygun olmadığını düşünüyoruz biz. Bunu rakamlar ifade ettik. Tramvay olan illerin en düşük nüfusu 2 milyonun üzerinde. Bizim nüfusumuz bunun kat ve kat altında. Bunu bizim nüfusumuz kaldırmayacak. Bu raylı sistem güzergahı için bir otobüs koysunlar. Bu güzergahta çalışsın. Hatta ücretsiz yapsınlar. Bir yolcu sayısını görsünler. Eğer kurtacaksa öyle yapsınlar. İnşallah dikkate alırlar. 

TELEFERİK KONUSU

Daha önce yolcu garantili verilmişti. Yapacak esnaf kendisine güvensin. Hesabını yapsın. 25 sene yerine yetmiyorsa 30 sene verelim kendisini amorti etmesi için.  Kesinlikle yolcu garantili verilmemeli. 

HAVAALANI KONUSU

Havalanı konusunda Zafer Havaalanında hata yaptık. Şimdi askeri havaalanını sivil uçuşlara açılacağını söylediler. Muhtemelen bu sözün arkasında durmayacaklar. Bununda yanlış olduğunu düşünüyorum. Burada sayıyı iyi analiz etmeliyiz. Buraya tekrar masraf ettikten sonra buda yanlış oldu demeyelim. İkincisi Zafer Havalanı konusu ne olacak? Buraya yolcu garantisi verildi. Hiç kullanamasan adam yine parasını alacak. Dolayısı ile bunun iyi hesap edilmesi lazım. 

AFYON POSTASI’NDAN ALLAH RAZI OLSUN

Siz bize geniş bir yer verdiniz. Fikirlerimizi düşüncelerimizi geniş bir şekilde anlatabildik. Her zaman bu kadar yer bulamıyoruz. Allah razı olsun. Vatandaşın bizi bizden dinlemesini istiyoruz. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.