İşte Arslan'ın açıklamaları: 

ALMANYA VE FRANSA’YI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Almanya'da Berlin Mevlana Camii’ne düzenlenen polis baskını ve bu baskın sırasında ortaya çıkan görüntüler, arkasından Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Peygamber Efendimiz'e yönelik hakaret içeren karikatürleri yayınlaması ve bunları binalara yansıtması kelimenin tam anlamıyla hadsizlik ve küstahlıktır. Hoşgörü, uzlaşma ve bir arada yaşama ikliminden tamamen uzak bu saygısız hadiseyi şiddetle kınıyoruz. Yüzyıllar boyunca farklı dinlerin huzur içinde bir arada yaşama kültürüne sahip olduğu Anadolu'yu örnek almalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Politik hesaplar uğruna yapılan bu saldırlar tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Herkes bilmelidir ki, İslam barış dinidir.  Hakkı üstün tutan, adalete, sosyal dayanışmaya ve birlikte huzur içinde yaşamaya önem veren, herkese inanç özgürlüğü veren, hedefi tüm dünyada barışı tesis etmek olan bir inanç sistemidir.

BASINI DEĞİL HATALARINIZI DÜZELTİN

Bundan birkaç gün önce 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü idi. Doğru, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı ile zor şartlarda fedakarca görev yapan değerli basın mensuplarını tebrik ediyorum. Ne yazık ki; içinde bulunduğumuz süreçte Türkiye’de gazetecilerin yüzde 80’ini sansüre uğruyor. Basın özgürlüğünde 128 ülke arasında Türkiye, 107. sırada, 2019 yılında 231 gazeteci tutuklandı. Türkiye bu fotoğrafı hak etmiyor. Sansür ve baskının ayyuka çıktığı bir ülkede basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değil. Televizyonlar mahkeme kararı bile beklenmeden kapatılıyor. Vatandaşın kendisinin dile getirdiği sözlerden dolayı ceza kesiliyor. Sosyal medyada ikitidarın hoşuna gitmeyen haberlere erişim engel getiriliyor. 

AFYON POSTASI’NIN İKİ HABERİNE ERİŞİM ENGELİ

İlimizde yayın yapan Afyon Postası’nın iki haberine erişim engeli gelmiş. Haberlerin içeriği ise bir belde belediye başkanının ve bir dernek başkanının ortaya attığı iddialar. Gazeteci bunları yayınlamayacak mı? Gördüğü hataları ve ya eksikleri yazmayacak mı? Akarım belediye başkanı kendi kızını KPSS’den düşük puan almasına rağmen işe alıyor. Yüksek puan alanlar işe giremiyor. Şimdi bunu gazeteci yazmayacak mı? Yakında bu habere de erişim engeli gelirse şaşırmayın. iktidar yaptıklarının yanlış olmasından değil, duyulmasından korkuyor. Yanlış yaptığını söyleyen kimse olmasın istiyor. Bunun için erişim engeli getiriyor, ceza yazıyor, kapatma kararı veriyor.

KENDİ YANLIŞLARINIZI DÜZELTİN

Diğer taraftan her türlü ahlaksızlığı, değer yargılarımıza ters düşen rezillikleri sabah akşam yayınlara bir ikaz bile yapılmıyor. Bu da gösteriyor ki; iktidarın tek amacı iktidarda kalmak. Sen onun iktidarına zarar verebilecek bir söz söylediysen düşmansın. İktidarına zarar vermiyorsan ne yaparsan yap, en iyi sensin. İktidara buradan seslenmek istiyorum; yanlışlarınızı dile getirenlerin sesini kesmeye değil, yanlışlarınızı düzeltmeye çaba gösterin. Gerçeklerin ve fikirlerin özgürce dile getirilebildiği işsiz kalan ve tutuklu gazetecilerin olmadığı bir Türkiye temenni ediyorum.

PARTİLERE YARDIM YAPILMASIN

Bildiğiniz gibi 2021 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. 2021 yılında genel bütçe gelirleri 1 trilyon 82 milyar 29 mil¬yon lira olacak. Teklif bu gelir tahminiyle yasalaşırsa barajı aşan AKP, CHP, HDP ve MHP'ye toplam 432 mil¬yon 811 bin lira devlet yar¬dımı verilecek. Bu yardımdan Ak Parti 209 milyon 304 bin lira, CHP 111 milyon 369 milyon lira, HDP 57 milyon 550 bin lira, MHP 54 milyon 588 bin lira İYİ Parti 48 milyon 979 bin lira alacak. Eğer bütçe kabul edilirse bu ödemeler 10 Ocak 2021 tarihine kadar yapılacak ve eğer 2021 yılında seçim olursa bu ödemler üç katına çıkacak. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; gelin partilere verilen seçim yardımını kaldıralım.. Her siyasi parti kendi geliriyle masraflarını karşılasın. Devletten yardım almasın. 

MHP SEÇİM YARDIMINI HAZİNEYE BAĞIŞLASIN

Buradan Sayın Devlet Bahçeli’ye de seslenmek istiyorum; askıda ekmek kampanyası yerine, partinize yapılacak yardımı hazineye bağışlayın. Bu yıl yardım almayarak devletimize destek olun.

HDP EŞİTTİR PKK İSE DEVLET NEDEN YARDIM EDİYOR?

Buradaki bir diğer husus ise HDP’ye verilen yardım. İktidar milletin önünde HDP eşittir PKK diyor. Sıradan bir vatandaş olarak şunu soruyorum; HDP=PKK ise neden HDP’ye 57 milyon 550 bin lira yardım yapılıyor? Bu teröre yardım suçuna girmiyor mu?

CUMHURBAŞKANI MAAŞ ZAMMI ŞIK DEĞİL.

Gene 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın maaşı 81 bin 250 liradan, 88 bin liraya çıkıyor. 6 bin 750 liralık zam yapılıyor. Sayın cumhurbaşkanı insanlara yokluk karşısında sabır tavsiye ederken, kendisinin zam alması şık bir durum değildir. 

GELİR UZMANI DEĞİL YATIRIM UZMANI ALIN

Son olarak Maliye bakanlığı 1500 gelir uzmanı alımı yapacakmış. Bu haberi görünce vergi mükelleflerinin ve dolayısıyla vatandaşın sırtındaki yükün biraz daha artacağı anlaşılıyor. Küçük esnaf sıkıştırılırken, malum şirketlerin milyonluk vergi borçları silinecek. Allah yardımcımız olsun.

Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.