-Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Haberi. 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise toplantıda şunları söyledi: 

AİLEDE SORUN ÇIKARSA DEVLETE YANSIYOR

Aile insanoğlunun varlık ve devam sebebi. Allah insanı yarattı. İnsanın devamı meşru kurulan aileyle mümkün. Ailenin huzuru toplumun huzuru demektir. Bireyin mutlu ve huzurlu olması toplumda huzur buluyor. Bireyde, ailede sorun çıktığında bu toplumada devletede yansıyor. Amaç insanın mutluluğu ise önce kendi evinde mutlu olması için gayret sarf etmek hepimizin görevi. 

BİZ TÜRKLER BOŞANMAYI SEVMEYİZ

Doğru evilik kurulması en önemli konular arasında. Evlilik yaşları ilerliyor. Geçen yıl mecliste aile bütünlüğünü korumak amacıyla bir komisyon kuruldu. Bende o komisyondaydım. 800 sayfalık bir rapor hazırlandı. İlgili sıkıntıların ne olduğu belirlendi.Toplumda şöyle bir endişe hakim. Ya boşanma oranları çok yükseldi. Durumumuz çok vahim. Aslında dünyada boşanma oranlarının en düşük olduğu illerden bir tanesiyiz. Biz Türkler boşanmayı sevmeyiz. Evlendiğimiz zaman Allah bir yastıkta kocatsın deriz. Bazı toplumlarda boşanma çok kolaydır. Bizde boşanma katı bir kanuna meseledir. 

OĞLUMU EVLENDİREMİYORUM

Evlilik sürecini en iyi en verimli en huzurlu hale getirebilmektir. Bütün gayemiz bu konu üzerine olmalıdır. Babam 16 yaşında evlenmişti. Ben 23 yaşında evlendim. Oğlum 27 yaşında henüz evlendiremiyoruz. Baba henüz kalkınma planında görülmüyor diyor. Bu iyi bir şey değil. Evliliği sürekli öteleyoruz. 

ÜNİVERSİTELER İÇERİSİNDE EVLENECEKLER İÇİN 1+1 YURTLAR YAPSAK

Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde de söylemiştim. Rektör hocalarımızada bahsetmiştim. Kariyer yapacağız diye üniversite öğrencileri evlenmeyi arzu etmiyor. Keşke üniversite yurtlarının içerisine 1 + 1 yada 2+1 odalı yurtlar yapsak. Zaten ciddi manada burs veriyoruz. Evlilik burslarını daha artırsak, evlenmek isteyen gençler burada evlenseler. Burada hem eğitimlerini alsalar hem evlenseler hemde hayatlarını devam ettirseler. Üniversiteyi bitireceğiz, askere gideceğiz, iyi bir meslek sahibi olacağız, uzman olacağız, şunu yapacağız derken geldik 35 yaşına. 35’den sonra sorun. Bunlar hepimizin ortak sorunu. Bunları çözdükten sonra büyük bir devlet, huzurlu bir devlet ve gelecek vaat eden bir devlet oluyoruz. 

AFYON DOĞUM ORANI OLARAK TÜRKİYE’DE SONLARDA

Evlilikteki çocuk oranlarımız 1.3’e indi. Afyonkarahisar doğum oranı olarak Türkiye’deki en düşük doğum oranı olan illerden birisi.  Ayrı bir sorunda bu. Hayret ediyorum. Biz 8 kardeşiz. Dünyadaki en büyük varlığım olarak kardeşlerimi, çocuklarımı görürüm. Keşke çocuk sayılarımız artsa. 

DAHA EĞİTİMLİNİN DAHA ÇOK AZ ÇOCUĞU OLUYOR

Babam çiftçi ben avukatım. Ondan daha fazla gelirim var. En eğitimlilerin daha az çocuğu en eğitimsizlerin  en fakirlerin daha fazla çocuğu var. Burada bir terslik yok mu? Bu sistemin içerisinde paradoks yok mu? Bunları düzelmemiz lazım. 

ÇAĞAN IRMAK’IN FİLMİNDEN ÇOK ETKİLENDİK

Çağan Irmak’ın Bizi Hatırla filmini izledik. Dünkü filmden çok etkilendik.

ÇEKİRDEK AİLE DEDİK, GENİŞ AİLEYİ UNUTTUK

Bireyselliğe çok önem verdik ki, çekirdek aile dedik, geniş aileyi unuttuk. Nineyi, dedeyi, halayı, dayıyı, teyzeyi unuttuk. Belki herkesin evi ayrı olabilir, çocukların dedelerle ninelerle yaşadığı bir ortamı sağlayarak daha huzurlu daha üretken daha önemli nesli oluşturur diyorum. 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...