Afyonkarahisar’da Özel İdare tarafından açılan yayla yolları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gönderilen zirai don destek paketi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

AÇILMAYAN YOLLARI AÇTIK

Afyonkarahisar’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için bir çok kurum vasıtası ile çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Milletvekili Özkaya, özellikle İl Özel İdaresi vasıtası ile yapılan yayla yollarının açılmasıyla birlikte binlerce dekar arazinin tarıma kazandırıldığını kaydetti. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nin araç parkurunun genişletilmesiyle birlikte yarım asırdan fazla kapalı olan yayla yollarının dahi açıldığını belirten Milletvekili Özkaya, “Çiftçilerimizin daha fazla üretmesi ve kazanması, ilimiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi için yaylalara erişimin kolaylaştırılması şart. Bizde girişimlerimiz neticesinde Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde köylerimizde yaylara giden yolların açılarak çiftçilerimizin bu alanlara kolay ulaşmalarını hedefledik. Elhamdülillah bunda da başarılı olduk. Bugün 2019 yılından bu yana ve özellikle bu yılın başından itibaren yürütülen çalışmalar ile Afyonkarahisar genelinde, 90 kilometre yayla yolu açıldı. Bu sayede yıllardır ekim yapılmayan yaklaşık 24.000 dekar arazi yeniden tarıma kazandırıldı. Hayvancılıkta ise 95.000 küçükbaş, 2.000 büyükbaş hayvanın bakılıp beslenildiği alan çiftçilerimize kazandırılarak daha fazla üretim ve kazanç elde etmeleri sağlandı. Bu sayede yıllardır açılmayan yollar açılarak, araziler tarıma kazandırılıyor. Afyonkarahisar’da tarım alanında tüm kurumlarımız vasıtası ile önemli çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi. Milletvekili Özkaya, açıklamasında, açılan yollardan vatandaşlarında çok memnun olduğunu ifade ederek, “Bu alandaki çalışmalar devam edecek, inşallah Afyonkarahisar için, durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

20 MİLYON GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilimiz Sultandağı ve Çay’a gönderilen 20 Milyon liralık destek ile ilgilide önemli bir detay paylaşan Milletvekili Özkaya, “AK Parti kadroları olarak girişimlerimizin neticesinde Çiftçi ve üretici dostu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilimiz Valilik emrine 20 milyon lira gönderildi. Bu bölgede bu işle uğraşan tüm çiftçilerimiz bu kaynaktan istifade edebilecek. ÇKS kaydı vesaire işlem aranmaksızın bahçesi olan herkes destekten faydalanacak. Bu sayede çiftçilerimizin zararlarını bir nebze olsun karşılamış olacak, üretimlerini devam ettirmelerini sağlayacağız. Şimdiden bu kaynağın da çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Biz her zaman lafta değil icraatta vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin, üreticilerimizin, esnaf ve sanayicilerimizin yanındayız. AK Parti olarak, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız velhasılı tüm kadrolarımız ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Afyonkarahisar’a hizmet için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.